ŠEF HSLS-A O KALMETI

Darinko Kosor: Osim kaznene, postoji i politička odgovornost. Na potezu je premijerka

Na niz pitanja smatra li da Kalmeta mora podnijeti ostavku, šef HSLS-a je ponavljao da je to stvar HDZ-a
 Dragan Matić / CROPIX

ZAGREB - Osim kaznene, postoji i moralno politička odgovornost, poručio je danas predsjednik HSLS-a Darinko Kosor. Na niz novinarskih pitanja o tome smatra li da Božidar Kalmeta mora podnijeti ostavku ili biti smijenjen nakon otkrivanja milijunske pronevjere u svom resoru, Kosor je ponavljao da je to stvar HDZ-a.

“HSLS je dio vladajuće koalicije. Po koalicijskom sporazumu, svatko je odgovoran za svoje ljude. Osim osobne kaznene odgovornosti, postoji i moralno politička odgovornost”, rekao je Kosor. Na pitanje znači li to da očekuju Kalmetinu ostavku ili smjenu, odgovorio je da očekuju potez svoga koalicijskog partnera.

Kosor je poručio da HSLS podržava premijerku Jadranku Kosor u njenom obračunu s kriminalom. Na pitanje kako komentira da su odjednom zaredale optužnice I uhićenja za kriminal I korupciju, rekao je da je očito potrebna politička volja za neke poteze, a premijerka pokazuje da je ima. Za to će imati podršku HSLS-a, poručio je.

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke Josip Friščić rekao je, komentirajući SDP-ov zahtjev, kako on nije za to da se bez argumenata mijenjaju ljudi, ali da mora biti reda i odgovornosti.

- Premijerka je tu odlučna i ima punu potporu HSS-a kao koalicijskog partnera - rekao je Friščić na izbornoj skupštini zagrebačke organizacije HSS-a.

Na pitanje novinara može li činjenica da su članovi bivše uprave HAC-a u pritvoru biti dovoljan argument za moralnu ostavku ministra prometa, Friščić je odgovorio: - Oni su u pritvoru, ali nemojmo biti mi ti koji sudimo, jer je istražni postupak u tijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. ožujak 2021 20:39