IZNENAĐENJE NA IZBORU ZA BANDIĆEVOG NASLJEDNIKA

Davor Bernardić: SDP može puno bolje u Zagrebu!

Najveća gubitnica izbora zagrebačkog SDP-a je Željka Antunović koja je dobila samo 19,99 posto glasova

ZAGREB - Najjača SDP-ova organizacija ona u Zagrebu novog će predsjednika dobiti za tjedan dana kada će u finalu unutarstranačke izborne utrke birati između prvoplasiranog Davora Bernardića i drugog Ive Jelušića. Iz borbe za nasljednika Milana Bandića koji je 12 godina vodio zagrebački SDP ispali su poznata i dugogodina visokopozicionirana SDP-ovka Željka Antunović, kojoj je ovo drugi veliki politički poraz (izgubila je i od Milanovića u utrci za šefa SDP-a, op.a) i manje poznati Slavko Tečić.

Antunović nam je međutim rekla kako se unatoč porazu ne namjerava povući iz politike.

- Dok god imam dobre ideje i podršku birača, a imam ih, bavit ću se politikom - rekla je. Nije željela priznati da su na izborne rezultate utjecala podrška koju su njezini protukandidati, za razliku od nje, imali od vrha stranke.

- Mislim da su ljudi, bez obzira na nečije sugestije, birali ono što žele i misle da je najbolje - kazala je.

Osim Antunović prevelikog razloga za zadovoljstvo nema niti Jelušić. Ušao je u drugi krug, no očekivalo se da će s obzirom na podršku koju je uživao od stranačkog šefa i mnogih kolega biti prvi po broju glasova. Njegovo je drugo mjesto time lošije jer ga je pretekao mladi kolega koji je u visoku politiku ušao prije dvije i pol godine.

Bernardić u drugi krug izbora ulazi sa prednošću od osam posto budući da je jučer dobio 1743 glasa odnosno 338 glasova ili osam posto više od drugoplasiranog Jelušića. Antunović je dobila tek 788 glasova što je nešto manje od 20 posto, a Tečić samo devet glasova. Da bi upravo Bernardić mogao postati šef najjače SDP-ove organizacije koju u posljednjih 12 godina koliko ju je vodio Bandić, na svim izborima pobjeđivala HDZ daje naslutiti i podrška koju je dobio od Antunović. Ona je naime, neizravno pozvala svoje birače da glas daju upravo njemu.

- Zamolila bih sve svoje birače da nastave borbu za pobjedu i novi početak zagrebačkog SDP-a. Vjerujem da će znati prepoznati što je budućnost - rekla je Antunović. Time je jasno dala do znanja kako je Jelušić koji je godinama bio desna ruka Milana Bandića kako u stranci tako i u Gradu, stari SDP.

Jelušić koji je u posljednje vrijeme tvrdio kako će pobjediti istaknuo je da nije razočaran.

- Nisam izgubio. Idem u drugi krug, izbori još nisu gotovi jer razlika je samo 8 posto - istaknuo je Jelušić. Bernardić je već održao gotovo predsjednički govor uvjeren da će svoju pobjedu potvrditi iduće nedjelje.

- Bit ću predsjednik koji spaja, a ne koji razdvaja. Vodit ću SDP prema pobjedi, a ne prema porazima. Izgradit ću bolji i moderniji SDP. SDP može puno bolje u Gradu Zagrebu - poručio je Bernardić.

- Iza mladog SDP-ovog zastupnika koji je sve do nedjelje bio predsjednik Foruma mladih stali su i Forum seniora i neki kolege iz Sabora poput Ante Kotromanovića, Gordana Marasa, Nevena Mimice. Njegovi pristaše su nadu u njegov dobar rezulatat temeljili upravo na činjenici što je 12 od 18 županijskih organizacija dobilo nove, mlade predsjednike.

Da su zagrebački SDP-ovci itekako zainteresirani za to tko će im biti novi šef najbolje svjedoči i podatak o izlasku na izbore. Od 5362 člana glasalo je njih nešto više od 4 tisuće odnosno više od 70 posto.

- Bez obzira tko pobjedio u drugom krugu svi trebamo podržati pobjednika i pomoći mu u borbi za vlast na parlementranim izborima - poručila je na kraju Antunović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 16:09