TEŠKE OPTUŽBE

DINKO CVITAN 'Tužit ću Mamića. Vidi se iz aviona da su SMS poruke krivotvorina. Njegovi zaključci najobičnija su budalaština'

Dinko Cvitan
 Goran Mehkek / HANZA MEDIA

Bivši glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan reagirao je na teške optužbe kojima ga s jučerašnje presice zasuo savjetnik Dinama Zdravko Mamić.

- SMS poruke koje je pokazao Zdravko Mamić su krivotvorina koja se vidi iz aviona, a njegovi zaključci nemaju veze s istinom i predstavljaju najobičniju budalaštinu. Za sve izgovorene riječi kojima je vrijeđao moju čast i ugled podignut ću tužbu zbog naknade štete, kazao je za RTL Dinko Cvitan.

Podsjetimo, dva dana prije izricanja presude zbog optužbi za malverzacije teške oko 140 milijuna kuna, savjetnik u Dinamu Zdravko Mamić u ponedjeljak navečer je na konferenciji za medije optužio bivšega glavnoga državnoga odvjetnika Dinka Cvitana te ravnateljicu Uskoka Tamaru Laptoš da su vršili pritisak na suce Županijskoga suda u Osijeku da ga osude.

Mamić je na konferenciji novinarima predao papire na kojima se, prema njegovim riječima, nalazi SMS korespondencija između Cvitana i neimenovanoga suca u Osijeku i prema kojoj Cvitan prijeti tome sucu tražeći da Mamića osude bez dokaza.

Mamić tvrdi da je tu korespondenciju zaprimio poštom od nepoznate osobe, vjeruje da je ona istinita, ali nema nikakvih načina da provjeri radi li se o vjerodostojnom materijalu ili ne.

DORH je sve optužbe demantirao, a Mamić se u utorak javio iz Međugorja gdje će, prema vlastitim riječima, dočekati izricanje nepravomoćne presude u Osijeku. U Hrvatsku će se, kaže, vratiti kada bude htio i kada mu to obveze odpuste, ali odbacio je tezu da je u bijegu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 23:58