NASTAVLJAJU SE NAPETOSTI

Dio SDP-a ne želi Bernardića jer se ‘ponaša kao Bandić’

Zagreb, 120610.Dvorana Globus na Zagrebackom velesajmu, 9. izborna konvencija GO SDP-a. Biraju se potpredsjednici zagrebackog SDP-a, clanovi bredsjednistva, nadzornog odbora i gradskog odbora. Biraju se potpredsjednici zagrebackog SDP-a, clanovi predsjednistva, nadzornog odbora i gradskog odbora.Na slici: Davor Bernardic i Zoran Milanovic na konvenciji.Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjevic / CROPIX

ZAGREB - Prošla su tek dva mjeseca otkada je Davor Bernardić, šef zagrebačkog SDP-a, suprotno zahtjevu središnjice odbio podržati gradski proračun, a na relaciji Praška - Iblerov trg ponovno kuha.

Nema mira niti između središnjice i gradskog SDP-a, niti unutar najveće SDP-ove organizacije, pa se čini se kao da Milan Bandić nikada nije niti otišao s čelnog mjesta socijaldemokrata u Zagrebu.

Unošenje razdora

Najnoviji sukob dogodio se zbog Zagrebačkog holdinga, odnosno Bernardićeva plana restrukturiranja tog komunalnog mastodonta iza kojeg se, tvrde oni neskloni mladom šefu zagrebačkog SDP-a, skriva namjera da zavlada Holdingom i postavi svoje ljude.

- Bernardić je imao sve pripremljeno da na posljednoj sjednici glavnog odbora otvori pitanje smjene Ive Čovića s mjesta šefa Holdinga, ali je od toga u zadnji čas odustao - kaže jedan član Gradskog odbora.

- Kao što je Bandić upravljanje Holdingom želio preseliti u Prašku jer je znao da politička moć bez budžeta ne znači ništa, sada to isto pokušava i Bernardić - ocjenjuje jedan visokopozicionirani SDP-ovac.

Oni bliži Bernardiću to opovrgavaju i tvrde: - Problem je u tome što se neki nikada nisu pomirili s tim što je Bernardić pobijedio pa žele posvađati njega i Milanovića!

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović odbio je, podsjetimo, Bernardićev plan reforme Holdinga uz obrazloženje - kako zasad nije vrijeme za reforme jer nam se bliže parlamentarani izbori. U Bernardićevu taboru tvrde kako stranački šef podržava takvu ideju, ali da Bernardićevi protivnici stalno pokušavaju unijeti razdor između Milanovića i njega. To otvoreno priznaje i sam Bernardić.

- Nema sukoba između predsjednika stranke Zorana Milanovića i mene. On podržava sve dobre ideje, a posvađati nas žele pojedinci kojima je osobni intres ispred interesa stranke. Sramota je što sam nekim pojedincima u stranci ja veći problem od HDZ-a - rekao nam je jučer Bernardić nakon što je u javnost iscurilo da je dobio još jednu odbijenicu stranačkog šefa.

Bernardićevi bliski suradnici tvrde da je glavni problem to što se dio vodstva u Zagrebu nikada nije pomirio s time da je upravo on postao predsjednik.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:07