KOSOR NA BANDIĆA

DIP osudio HRT zbog izjava u NedjeljomU2

 Biljana Gaurina/Cropix

ZAGREB - Državno izborno povjerenstvo neprimjerenim je ocijenilo ponašanje HRT-a jer neke njihove emisije ne poštuju programska pravila za praćenje predstojećih predsjedničkih izbora. DIP je u dopisu koji je poslao izbornom stožeru Milana Bandića ustvari reagirao na istup predsjednika HSLS-a Darinka Kosora u emisiji Nedjeljom u dva. Novi šef liberala prošle je nedjelje u HTV-ovoj emisiji, podsjetimo, izjavio je kako bi “bila tragedija da Milan Bandić postane predsjednik države, te kako nam ne treba predsjednik koji će preorati Hrvatsku i raditi kao konj”.

- U pogledu istupa gostiju u emisijama (primjerice Nedjeljom u dva), a koje nisu posvećene izborima i kandidatima za predsjednika DIP ocjenjuje neprimjerenim da se takvi istupi na javnoj televiziji koriste radi iznošenja vlastitih vrijednosnih stavova oko pojedinih kandidata i pozivanja da se za njih glasuje ili ne – stoji u reakciji DIP-a.

Na zahtjev Bandićeva stožera DIP je dao mišljenje i na to što je član stožera njegovog protukandidata Ive Josipovića i član Vijeća HRT-a. Bandić se podsjetimo DIP-u požalio na Davora Huića čija je agencija također radila istraživanje za HRT prema kojem je Bandić najzastupljeniji u njihovim emisijama. DIP preporuča da se članovi Vijeća HRT-a koji su istovremeno i članovi pojedinih stožera suzdrže od bilo kakvih aktivnosti koje bi predstavljale promoviranje određenog kandidata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 14:59