VINISTRA

Direktor JANAF-a Ante Markov postao srebrni uljar

Markov se natjecao maslinovim uljem prerađenim na Murteru, a samo jedan bod dijelio ga je od zlatne medalje
Zagreb, 040209.Celnici Jadranskog naftovoda (JANAF) Ante Markov predsjednik uprave i Vladimir Vrankovic clan uprave odrzali su konferenciju za novinare na kojoj su predstavili rezultate poslovanja u 2008. godini, te su najavili poslovne aktivnosi i investicije planirane u ovoj godini.Ante Markov tijekom tiskovne konferencije.Foto: Davor Pongracic / CROPIX
 Davor Pongračić / CROPIX

POREČ - Predsjednik Uprave JANAF-a, Ante Markov, osvojio je srebrnu medalju za svoje maslinovo ulje na 17. međunarodnoj izložbi Vinistra koja je danas završila u Poreču, a samo jedan bod dijelio ga je od zlatne medalje.

Prvi je to slučaj da jedno neistarsko maslinovo ulje osvoji medalju na toj uglednoj istarskoj manifestaciji vina i maslinovih ulja.

Maslinovo ulje obitelji Markov prerađivalo se hladnom preradom na Murteru, u najstarijoj uljari u Dalmaciji, a masline su iz sorte oblica, najraširenije u Dalmaciji.

- Već generacijama imamo dva maslinika, jedan na Mureteru i drugi na otoku Žutu na Kornatima. Rad u maslinicima pruža mi osobno zadovoljstvo i u njemu nema nikakvog profita - rekao je Markov i dodao da već planira u maslinicima zasaditi 900 novih stabala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:31