HOLDING

DIREKTORE TRAŽILI U VRIJEME BLAGDANA Oglas trajao samo četiri dana pa zaposlili člana Bandićeve stranke

Patrik Šegota

Dok je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić posljednji kvartal 2018. godine iskoristio za popunjavanje svojeg saborskog kluba oporbenim zastupnicima iz Zagorja, s Kvarnera i iz Prigorja, u sličnu potragu krenuo je i Zagrebački holding, koji je krajem godine tražio nove direktore za Gradska groblja i Gradsku plinaru. Dotadašnja direktorica podružnice s Mirogoja Ljerka Ćosić otišla je u mirovinu, a na njezino je mjesto postavljen Patrik Šegota, član stranke Milana Bandića.

Tihana Colić napustila je Gradsku plinaru iz privatnih razloga, a na njezino mjesto nije odabran nitko.

Holding je natječaje za ove podružnice raspisao 20. prosinca, a trajali su samo sedam dana, od kojih su čak tri dana bila neradna - nedjelja, Božić i blagdan svetog Stjepana.

Za Gradsku plinaru prijavilo se četvero kandidata, no u Holdingu, očito, njima nisu bili zadovoljni, pa su 30. prosinca odlučili poništiti natječaj.

Dokumentacija

Kako su nam odgovorili iz Holdinga, od četvero kandidata, dvoje nije imalo potpunu dokumentaciju, a drugih dvoje nije imalo potrebne kvalifikacije za direktorsko mjesto.

Od kvalifikacija, tražilo se najmanje tri godine rada na rukovodećim poslovima te podaci HZMO-a, životopis i preslika diplome, a kandidati su trebali biti komunikativni, skloni suradnji i timskom radu, imati izražene organizacijske sposobnosti, poznavati jedan strani jezik te nisu smjeli biti kažnjavani.

Među onima koji su se javili na taj natječaj bio je i HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zeline Franjo Lazarin, diplomirani ekonomist i dugogodišnji direktor tvrtke Županijske ceste Zagrebačke županije.

Gdje je zapelo na natječaju i hoće li se javiti na novi natječaj, pitanja su koja smo mu htjeli postaviti, no nije se javio na mobitel.

Mjesto direktora Gradskih groblja je popunjeno i novi šef podružnice s Mirogoja je Patrik Šegota. Šegota je predsjednik organizacije Stranke rada i solidarnosti Gradske četvrti Črnomerec, čija je konstituirajuća sjednica bila 18. listopada 2018. godine.

Najbolji kandidati

- Velika hvala svim delegatima koji su me jednoglasno podržali za predsjednika organizacije. Kao i do sada, radit ćemo predano na ostvarivanju programskih ciljeva naše stranke, a sve u cilju služenja našim građanima i razvijanju jednakih prilika za sve - poručio je tada Šegota, 43-godišnjak koji je u politici već dugih petnaest godina.

Naime, Šegota je dugi niz godina bio član riječkog HDZ-a i nacionalnog odbora mladeži te stranke, a godinama je radio u Erste banci.

Mediji su o Šegoti pisali u vrijeme prošlih predsjedničkih izbora, kada je govorio protiv sadašnje predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Za razliku od Gradske plinare, na natječaju za Gradska groblja, koji je objavljen na stranicama Zagrebačkog holdinga, od kandidata se nije tražilo iskustvo od minimalno tri godine na rukovodećim mjestima.

Na pitanje zašto je baš Šegota odabran na natječaju, na mandatno vrijeme od četiri godine, iz Holdinga su poručili samo da mu je mandat počeo 2. siječnja te da je bio najbolji kandidat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:48