ČEKAJU SE NALAZI

Državna tajnica bila na korona svadbi, Divjak u samoizolaciji: ‘Čekam rezultate testiranja‘

Ivana Franić ovih se dana spominjala kao potencijalna buduća ministrica znanosti i obrazovanja u novoj vladi
Blaženka Divjak
 Bruno Konjevic/Cropix

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak danas je u konzultacijama s epidemiolozima dobila uputu o samoizolaciji i hitnom testiranju na koronavirus, a istu uputu su dobili svi dužnosnici u Ministarstvu znanosti i obrazovanja nakon što je državna tajnica Ivana Franić pozitivna na koronavirus - objavilo je danas Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Prema informacijama kojima raspolažemo, državna tajnica Ivana Franić bila je jedna od uzvanica na svadbi u Zadru, ali je prošli tjedan uredno dolazila na posao u Ministarstvo i bila je u doticaju s određenim brojem ljudi, kao i samom ministricom Divjak koja nam je to danas i potvrdila. Ministricu Blaženku Divjak, naime, dobili smo na telefon te nam je prenijela kako se negdje oko podneva testirala na koronavirus i da sada čeka rezultate testiranja.

- Kada sam saznala da je državna tajnica Franić bila u Zadru na svadbi te da nakon toga nije bila u samoizolaciji, u petak poslijepodne uputila sam joj mail da obavi testiranje. Da, i ja sam bila u kontaktu s njom prošli tjedan – potvrdila nam je kratko Divjak. Također, istaknula je da „doslovno svi dužnosnici u Ministarstvu znanosti i obrazovanja“, uključujući državne tajnike i pomoćnike, moraju u samoizolaciju do 22. srpnja. Svi oni također su u utorak obavili testiranje na koronavirus.

Spomenimo kako se Ivana Franić ovih dana spominjala kao potencijalna buduća ministrica znanosti i obrazovanja u novoj vladi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:45