PRVI OVOGODIŠNJI SLUČAJ

DJEVOJKA IZ UNUTRAŠNJOSTI HRVATSKE ZAUVIJEK ĆE PAMTITI KAMPIRANJE U ZADRU 'Došla sam s društvom, zaspala, a onda osjetila ugriz...'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 22.05.2018. u 09:17

Zagreb, 301214.
Zooloski vrt.
Zima, snijeg i temperature ispod nule nagnale su dio zivotinja na hibernaciju u unutrasnjim nastambama, dok su one otpornije uzivale u snijegu.
Na fotografiji: poskok.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srđan Vrančić / CROPIX

Arhiva

 

Zbog ugriza zmije liječnicima na Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu (OHBP) u Općoj bolnici Zadar u subotu prijepodne za pomoć se obratila 24-godišnja djevojka iz unutrašnjosti Hrvatske. Djevojka je nakon pregleda upućena u dnevnu bolnicu Odjela za zarazne, odnosno infektivne bolesti gdje je zadržana na liječenju.

- Pacijentica je tu zadržana, ali je dobro, nije ugrožena. Ima samo znakove lokalne upale, odnosno infekciju kože na ruci pa nije primila serum. Liječnica koja ju je u subotu primila procijenila je kako nije bila riječ o otrovnici ili joj prilikom ugriza nije ubrizgala otrov, rekli su na Infektivnom odjelu gdje je ovaj slučaj zabilježen kao prvi ovogodišnji ugriz zmije, piše Zadarski list.

A da je zaista bila riječ o zmiji potvrdila im je sama žrtva. Djevojka je na zadarsko područje došla s društvom i noć s petka na subotu provela u parku Musapstan, u šatoru. Zmija ju je ugrizla na spavanju, ali i probudila tako da ju je vidjela kako gmiže van iz šatora nakon čega je, ne znajući o kojoj vrsti se radi, potražila liječničku pomoć. Sve je sretno završilo, no ova će mlada kamperica zasigurno zapamtiti boravak na Musapstanu.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo