PRVI OVOGODIŠNJI SLUČAJ

DJEVOJKA IZ UNUTRAŠNJOSTI HRVATSKE ZAUVIJEK ĆE PAMTITI KAMPIRANJE U ZADRU 'Došla sam s društvom, zaspala, a onda osjetila ugriz...'

 
Arhiva
 Srđan Vrančić / CROPIX

Zbog ugriza zmije liječnicima na Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu (OHBP) u Općoj bolnici Zadar u subotu prijepodne za pomoć se obratila 24-godišnja djevojka iz unutrašnjosti Hrvatske. Djevojka je nakon pregleda upućena u dnevnu bolnicu Odjela za zarazne, odnosno infektivne bolesti gdje je zadržana na liječenju.

- Pacijentica je tu zadržana, ali je dobro, nije ugrožena. Ima samo znakove lokalne upale, odnosno infekciju kože na ruci pa nije primila serum. Liječnica koja ju je u subotu primila procijenila je kako nije bila riječ o otrovnici ili joj prilikom ugriza nije ubrizgala otrov, rekli su na Infektivnom odjelu gdje je ovaj slučaj zabilježen kao prvi ovogodišnji ugriz zmije, piše Zadarski list.

A da je zaista bila riječ o zmiji potvrdila im je sama žrtva. Djevojka je na zadarsko područje došla s društvom i noć s petka na subotu provela u parku Musapstan, u šatoru. Zmija ju je ugrizla na spavanju, ali i probudila tako da ju je vidjela kako gmiže van iz šatora nakon čega je, ne znajući o kojoj vrsti se radi, potražila liječničku pomoć. Sve je sretno završilo, no ova će mlada kamperica zasigurno zapamtiti boravak na Musapstanu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. studeni 2021 05:27