NEZAPAMĆENA KRAĐA

'DOGODILO SE ŠTO SE NIJE SMJELO DOGODITI' Nakon velike pljačke u zgradi MUP-a smijenjen vrh policije na čelu sglavnim ravnateljem Vladom Dominićem!

 EPH

Zbog provale u sjedište zagrebačke kriminalističke policije sa svojih su dužnosti odstupili ravnatelj policije Vlado Dominić, načelnik zagrebačke policije Goran Burušić i još dvojica zagrebačkih policijskih dužnosnika, dok je s dužnosti udaljen zagrebački načelnik organiziranog kriminaliteta Željko Dolački u čijem se uredu nalazio provaljeni sef. Izvijestio je to ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić koji nije želio govoriti o samom događaju zbog istrage koja je u tijeku, ali je naglasio da će se u srijedu znati više o tome tko će nasliejditi smijenjene visoke policijske dužnosnike.

Uz Dominića i Burušića s dužnosti su odstupili i načelnik Sektora kriminalističke policije zagrebačke policijske uprave Danijel Žugel i voditelj Službe za unutarnju kontrolu Stjepan Jurenec. Orepić je u izjavi novinarima ispred sjedišta MUP-a kazao da će se protiv Dolačkog, u čiji je ured provaljeno, vjerojatno pokrenuti i disciplinski postupak: - Dogodilo se ono što se nije smjelo dogoditi, ali sve ovo ukazuje da sustav ne funkcionira. Zato je potrebna reorganizacija sustava. Ubrzat ćemo u potpunosti procedure, a veliku odgovornost imaju i ljudi iz politike, rekao je Orepić, ne precizirajući pritom misli li na svoje prethodnike u policiji iz SDP-a ili na svoje aktualne koalicijske partnere.

Ministar Orepić nije želio komentirati detalje o spektakularnoj pljački u Heinzelovoj pravdajući se da je istraga u tijeku, a nije želio ni komentirati navode o tome da se prije tri mjeseca u Ogulinu dogodila još jedna pljačka policije - navodno je iz tamošnje policije ukradena strojnica. Nije želio komentirati ni izjavu Pere Ćorića iz HSP AS-a, koji je ustvrdio da su za ovu pljačku krivi mnogi, pa i sa ministar policije te premijer Orešković...

U Ravnateljstvu policije nije se u utorak moglo doznati u kojoj je fazi kriminalističko istraživanje, je li u istragu uključena i unutarnja kontrola MUP-a, ni je li utvrđena nečija odgovornost. Nije se moglo službeno doznati niti je li novac i zlato iz sefa bio oduzet jednom građaninu, odnosno kako će mu ta imovina biti vraćena s obzirom da je navodno utvrđeno kako je njezino podrijetlo zakonito.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:27