UZBUNA U SPLITU

DOJAVA O BOMBI U ZGRADI SLOBODNE DALMACIJE Svi su zaposlenici ispred zgrade, dojava o eksplozivnoj napravi stigla u marketing

 
 Slobodna Dalmacija

NOVO 14.40 - Zaposlenici su se oko 13.30 vratili na svoja radna mjesta. Pretragom prostorija u kojoj je sudjelovao i policijski pas ustanovljeno je da je dojava bila lažna.

Očekuje se da će se uskoro mormalizirati i promet Ulicom Hrvatske mornarice koja je na dijelu ispred zgared "Slobodne" bila zatvorena pa su se na križanju s Ulicom Slobode stvarale velike gužve.

-----------------

U redakciju Slobodne Dalmacije oko podneva stigla je dojava da je podmetnuta bomba, nakon čega je evakuirana cijela zgrada. Svi djelatnici su ispred zgrade, stigla je i policija.

Prijeteća poruka došla je na telefon u marketing:

- Imate pola sata da napustite zgradu, postavljena je bomba.

Glavni urednik Slobodne Dalmacije Jadran Kapor dodao je da je izveo sve zaposlenike van, pozvao policiju i proslijedio nadležnima broj s kojeg je upućena prijetnja.

- Čovjek je pričao da je iz HOS-a, da pišemo loše, te da nedavni požar nije bio slučajan - rekao je Kapor.

U ovim trenucima svi zaposlenici Slobodne Dalmacije su izvan zgrade.

Policija je trakama ogradila cijelo područje oko zgrade, zatvoren je promet u jednom traku, obavljaju se intenzivni izvidi.

U ulici Hrvatske ratne mornarice zbog cijelog se slučaja stvaraju prometne gužve.

Ovo je drugi incident koji se dogodio u poznatom dnevnom listu. Podsjetimo, prije devet dana u skladištu "Slobodne Dalmacije" izbio je požar koji su vatrogasci uspjeli lokalizirati za četrdesetak minuta.

Slobodna Dalmacija

Slobodna Dalmacija

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:07