INCIDENT U VINOGRADSKOJ

'Došlo je do nečuvenog urlanja, a kad je šefica nabave posegnula za mobitelom, zamjenica ravnatelja ju je svom snagom pljesnula'

 CROPIX

Dijana Zadravec, zamjenica ravnatelja, i Mia Primorac, voditeljica Odjela nabave medicinskih proizvoda KBC-a Sestre milosrdnice, zatražile su u srijedu liječničku pomoć nakon što su se na jutarnjem sastanku fizički sukobile.

Situacija je toliko izmakla kontroli da je pozvana policija, koja je cijelog dana utvrđivala čija ruka je prva zamahnula.

Sve je počelo u osam ujutro u uredu Dijane Zadravec. Osim dviju akterica sukoba, u sobi su bila još tri muška zaposlenika te se raspravljalo o nabavi za potrebe bolnice.

Razdvajali ih

Kako neslužbeno doznajemo, došlo je do žestoke svađe između žena, a na čuđenje prisutnih završilo je udaranjem.

- Mia Primorac pravnica je koja se strogo drži slova zakona, a Dijana Zadravec to je doživjela kao opstrukciju projekta koji se financira iz fondova EU. Došlo je do nečuvenog urlanja, a kad je Primorac posegnula za mobitelom, Zadravec ju je svom snagom pljesnula po ruci uz psovke da ona nju neće snimati - kaže nam osoba upoznata sa slučajem iz bolnice. Dodaje da je Dijana Zadravec izgrebala Miju Primorac dok su ih kolege razdvajale.

- Osim toga, prijetila joj je otkazom, kao i ostalima u sobi ako se priklone Miji Primorac i svjedoče u njezinu korist - kaže nam izvor iz bolnice i dodaje da čim je čula da je Primorac pozvala policiju i otišla na liječnički pregled, Zadravec se, navodno, zaputila na Rebro k psihijatru.

Mia Primorac je točno u 10.08 sati pozvala policiju i prijavila kako je na radnom mjestu sustavno psihički zlostavlja Dijana Zadravec. No, u srijedu se, navodno, uz verbalni dogodio i fizički napad. Kako doznajemo, Primorac je policiji rekla kako ju je šefica Zadravec stisnula za ruku i ogrebala, zbog čega je završila na Hitnom bolničkom prijemu.

Policija je, doznajemo, osim s Mijom Primorac, razgovarala s jednim svjedokom, a sa Zadravec i drugima nije još stupila u kontakt.

Ravnatelj bolnice prof. Mario Zovak zgrožen je incidentom i kaže da je u toj ustanovi nulta tolerancija na bilo koji oblik fizičkog napada. Potvrdio je da je došlo do incidenta te da je pozvana policija.

- Ja se iskreno nadam da fizičkog napada ni s jedne strane nije bilo. To se treba tek utvrditi. Razgovarao sam s objema i sve skupa je poprilično nejasno. Ja nisam tu da zauzimam ičiju stranu. O tome što je zaista bilo odlučit će bolničko Povjerenstvo - rekao je Zovak.

Pokušali smo dobiti komentar Dijane Zadravec i Mije Primorac. Dok se Zadravec nije javljala na pozive, Primorac se, nakon što smo se predstavili kao novinari Jutarnjeg lista, zahvalila na pozivu i prekinula vezu.

Kad je riječ o posljedicama u profesionalnom smislu, one će se znati nakon što Povjerenstvo donese mišljenje. S druge strane, ni policija još nije završila istragu, pa se ne zna za što će se i tko teretiti.

I dok je Mia Primorac široj javnosti potpuno nepoznata, Dijana Zadravec je prije tri godine iz potpune anonimnosti iskrsnula kao mlada ambiciozna žena, miljenica predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i pretendentica na fotelju ministrice zdravstva.

Rad bez licence

Na izborima je čak bila na HDZ-ovoj listi u 1. izbornoj jedinici čiji je nositelj bio Plenković. Od ukupno 62.310 preferencijalnih glasova, dobila je samo 284 te je po broju glasova građana bila pretposljednja na listi.

Mjesto ministrice nije dobila, ali njezini apetiti za napredovanjem, kažu mnogi, nisu splasnuli.

Inače, po struci radiologinja, s užom specijalizacijom iz neuroradiologije, u središtu pozornosti našla se i u svibnju 2018., kad je u procurila informacija da je tada već pola godine radila bez licence. Naime, liječnicima je licenca dozvola za rad bez koje pacijentu ne bi smjeli pristupiti.

Da radi bez licence, potvrdila nam je tada i sama Zadravec, no tvrdila je da to nije njezina krivnja.

Rekla je da Hrvatska liječnička komora u svojim pravilnicima ima jasno istaknuto kako 30 dana prije nego što liječniku istekne licenca putem e-maila šalju obavijest, koju ona nije dobila. Rekla je i da ima sve potrebne uvjete za automatsko produljenje licence te kako je ono trenutačno u proceduri u Komori. U međuvremenu joj je licenca odobrena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:31