SREDIŠNJI ODBOR

DOZNAJEMO DETALJE SASTANKA NA KOJEM JE USVOJEN HDZ-ov IZBORNI PROGRAM Kalmeta se pred svima obratio Miri Kovaču: 'Trebao si se ispričati Plenkoviću'

 
 Ranko Suvar / CROPIX

- Očekujem angažman svih na terenu i maksimalnu mobilizaciju. HDZ ima ljude, program i snagu kako Hrvatsku voditi sigurno u budućnost - rekao je, kako doznajemo, premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na sjednici Središnjeg odbora stranke u zagrebačkom hotelu Westin. Ondje je, kao što smo izvijestili, u ponedjeljak usvojen stranački izborni program pod nazivom 'Sigurna Hrvatska' koji je, navodno, napisan na stotinjak stranica, a u Westinu je predstavljena njegova skraćena verzija u kojoj se navodi deset prioriteta za sljedeći mandat.

Na stranačkom sastanku se pojavio i bivši ministar obrane Damir Krstičević. On je, doznajemo, rekao da neće biti na listi, ali da će se uključiti u izbore te se maksimalno angažirati i pomoći u 10. izbornoj jedinici. Potporu je Plenkoviću dao i Davor Ivo Stier.

- HDZ sada mora imati snagu, skupiti glave na kup i doći do pobjede - navodno je rekao Stier i pozvao na jedinstvo stranke. Rekao je da je na unutarstranačkim izborima bio na drugoj strani, ali da i dalje nosi dres HDZ-a i da je za njega neupitna potpora Plenkoviću.

Zanimljivo je da je u ponedjeljak na sastanku, prvi put od unutarstrančkih izbora, bio i Miro Kovač, koji je također održao govor u kojem je, doznajemo, dao snažnu potporu HDZ-u. Kovač je istaknuo da je nakon izbora u stranci čestitao Plenkoviću na pobjedi te da je za njega time ta unutarstranačka priča završena. Rekao je da su imali različite pristupe u tome kako HDZ treba dovesti do pobjede na parlamentarnim izborima.

- Sada treba zatomiti sve razlike i omogućiti da HDZ pobijedi na izborima - kazao je, navodno, Kovač, dodajući kako im prijeti ljevica. Kovaču je, doznajemo, uzvratio Božidar Kalmeta, rekavši da mu je drago da ga vidi na sastanku.

- Lijepo je što si čestitao Plenkoviću, ali si se trebao i ispričati jer je ono što si govorio u unutarstranačkoj kampanji bilo ispod pojasa - rekao je, navodno, Kalmeta.

Na sastanku su govorili i Branko Bačić, Tomo Medved, Vladimir Šeks... Bačić je govorio o postignućima Vlade, a glavni tajnik Gordan Jandroković, kao šef izbornog stožera, podnio je izvješće o dosadašnjim aktivnostima. Jedan od sudionika sastanka komentirao je da bi na listama trebali biti ljudi koji su prepoznatljivi i bez afera.

Bilo je riječi i o slučaju Josipe Rimac. Plenković je, navodno, rekao da je to nanijelo štetu HDZ-u, ali da se moraju nastaviti odlučno boriti protiv korupcije te odbacivati generalnu etiketu koja se lijepi stranci jer korupcija ima svoje ime i prezime.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:05