ŽELJKO HOLIK

DOZNAJEMO ŠTO SE DOGODILO S KUŠČEVIĆEVIM SAVJETNIKOM NAKON MINISTROVA ODLASKA Ostao je u Ministarstvu uprave...

Nerezisca, 120615.
Skupina stranih investitora u suradnji s CNAO fondacijom namjerava izgraditi na juznoj strani Braca u opcini Nerezisca ljeciliste s najmodernijim hadronskim ubrzivacem za terapiju bolesti raka. Firma Croatia land holding otkupila je 60 hektara zemljista i investitori cekaju sve potrebne dozvole za pocetak gradnje. Jutros je nacelnik Nerezisca Lovro Kuscevic s investitorima obisao teren.
Na fotografiji: Zeljko Holik iz Croatia land holdinga.
Foto: Nikola Vilic / CROPIX
Nikola Vilić / CROPIX

Željko Holik

Holik i dalje vodi projekte EU, ali nije u kabinetu ministra

Željko Holik, bivši glavni savjetnik donedavnog ministra uprave Lovre Kuščevića, ostao je u Ministarstvu uprave i nakon njegova odlaska.

Jutarnji je prvi pisao o Holikovu angažmanu u Ministarstvu uprave, u kabinetu ministra uprave, te o tome da je tamo došao nakon angažmana u tvrtki Medis investments, koja je na otoku Braču u vrijeme dok je načelnik općine Nerežišće bio Kuščević, najavljivala veliki projekt gradnje medicinsko-turističke namjene zbog čega je pokupovala na stotine kvadrata zemljišta.

Do Holika smo pokušali doći više puta u posljednjih gotovo mjesec dana, ali nikad nije odgovorio na pozive ni na poruke. No, djelatnici Ministarstva neslužbeno kažu da normalno dolazi na posao te da je ostao raditi u Ministarstvu, iako više nije u Kabinetu ministra.

Najave gradnje

“Državni službenik Holik više nije raspoređen na radnom mjestu u Kabinetu ministra Lovre Kuščevića na kojem je bio na određeno vrijeme do dana prestanka mandata ministra”, navodi se u službenom odgovoru iz Ministarstva uprave.

Holik je, dodaju, trajno premješten iz Ministarstva unutarnjih poslova 5. ožujka 2018., i to na radno mjesto viši savjetnik - specijalist u Službi za pripremu i provedbu projekata EU, Samostalni sektor za razvoj javne uprave i EU projekte, gdje i danas radi.

Holik je svojedobno, podsjetimo, o čemu je Jutarnji pisao u lipnju, najavljivao veliku gradnju na Braču. “Naša politika je ulaganje u dugoročne, nerizične projekte i nismo tu da radimo na brzinu, niti na nečiju štetu”, istaknuo je u Lideru 2011. tadašnji direktor projekta Holik, koji je u tom trenutku predstavljao tvrtku Medis investments, a koja je, navodilo se u tom članku, bila pod upravljanjem Verica Trusta, švicarske investicijske kompanije koja je u projekt krenula još 2008., kad je lokalnoj zajednici iskazala svoju namjeru gradnje. Načelnik općine tada je bio sam Kuščević.

Premještanja

Tijekom Kuščevićeva ministarskog mandata Holik je imao i zanimljiv put kroz državnu administraciju, i to sve do funkcije u ministrovu kabinetu. “Sukladno Sporazumu o trajnom premještaju od 1. ožujka 2018., Holik je premješten iz MUP-a na radno mjesto br. 123, viši savjetnik-specijalist u Službi za pripremu i provedbu projekata EU, Samostalni sektor za razvoj javne uprave i EU projekte.

Kasnije je, 6. ožujka 2018., premješten privremeno u Kabinet ministra na radno mjesto glavnog savjetnika ministra”, navode u odgovoru iz Ministarstva uprave i tvrde da su premještaji uobičajeni. “U konkretnom slučaju osoba je, temeljem članka 78. ranije navedenog Zakona, premještena trajno po potrebi službe u Ministarstvo uprave”, navode u Ministarstvu.

U MUP je došao u izvanrednom postupku primanja u službu

Kada je Holik došao u MUP? Na internetu je vidljivo rješenje Ministarstva unutarnjih poslova od 16. siječnja 2018. godine o izvanrednom postupku prijama u državnu službu, a prema kojem se Holik “stručni specijalist projektnog menadžmenta, sa 21 godinom i 10 mjeseci ukupnog radnog staža i 6 godina, 10 mjeseci i 9 dana radnog iskustva na odgovarajućim poslovima prima u izvanrednom postupku prijama u državnu službu MUP-a, Upravu za pravne poslove i ljudske potencijale, sektor za upravljanje ljudskim potencijalima, služba za planiranje, prijam i razvoj ljudskih potencijala, odjel za praćenje karijera i analitiku ljudskih potencijala na radno mjesto nadzornik za unutarnje poslove”.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo