IZVRŠILI PROVJERU

'DRAGI SVI, IMAM KORONU' Vrbovčanka na Fejsu objavila da je zaražena, ispostavilo se da je lagala, policija je prijavila zbog širenja izmišljotina

 CROPIX

Pandemija novog koronavirusa i policiju stavlja pred donedavno nezamislive zadatke. Tako su u petak morali provesti akciju protiv 34-godišnjakinje s područja Vrbovca koja je na društvenim mrežama objavljivala da je zaražena koronavirusom.

- Tako javno objavljena informacija je uznemirila osobe koje ju poznaju i s njom rade. Po takvom saznanju i provjerom objave, kroz suradnju epidemiologa i policijskih službenika utvrđeno je stvarno stanje, odnosno potvrđena činjenica da ona ne boluje od te bolesti. Tim je radom policije i epidemiologa dokazano da je objavu svjesno izmislila čime je remetila mir i spokojstvo građana i počinila prekršaj iz članka 16 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira - priopćili su iz PU Zagrebačke.

Protiv 34-godišnjakinje, radi izmišljanja ili širenja lažnih vijesti kojima se remeti mir i spokojstvo građana, slijedi prekršajni postupak sukladno odredbama čl. 16 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:11