KAO U AKCIJSKOM FILMU

DRAMATIČNA POTJERA NA MORU KOD LASTOVA Policija jurila za talijanskom ribaricom koja se nije htjela zaustaviti, privedeno pet Talijana

    AUTOR:
    • Tomislav Kukec

  • OBJAVLJENO:
  • 12.01.2020. u 16:03

Sibenik, 200714.
Na podrucju Srime, Murtera i Rogoznice danas je provedena akcija sankcioniranja nedozvoljenog glisiranja, s ciljem sprijecavanja mogucih nesreca, stradavanja kupaca, ronilaca i podizanja opce sigurnosti na moru.
U akciji su sudjelovala tri plovila i helikopter MUP-a.
Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX
Nikolina Vuković Stipaničev / CROPIX

Ilustracija

Na moru u blizini otoka Lastova jučer oko 14 sati odvijala se filmska potjera za talijanskom ribaricom koja je ilegalno ušla u hrvatske vode.

Kako javlja dubrovačka policija, talijanski brod uočila je pomorska patrola splitsko-dalmatinske Policijske uprave nakon što im je dojava stigla od strane operatera NAcionalnog pomorskog centra u Zadru.

Ustanovljeno je da Talijani ilegalno vade ribu u našem moru. Policija je krenula prema njima te im davala signale da se zaustave, no talijanska ribarica se dala u bijeg. Stoga je policijsko plovilo započelo progon i nakon kraćeg vremena ribarica je uzapćena.

- Ribarica je sprovedena u luku Ubli na Lastovu. U tijeku je kriminalističko istraživanje protiv pet državljana Italije radi utvrđivanja prekršaja iz Zakonika o schengenskim granicama i Zakona o morskom ribarstvu - priopćili su iz policije.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo