LAVINA REAKCIJA

Društvene mreže oduševljene srednjim prstom bivše predsjednice: ‘Volimo te, Kolinda!‘

‘Prošlo je vrijeme kad je žena sjedila u ćošku i čekala što će “baja” reći‘, poručila je Grabar-Kitarović
Miroslav Skoro i Kolinda Grabar-Kitarović
 Goran Mehkek/Cropix

Nakon što je bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović pokazala srednji prst čelniku Domovinskog pokreta Miroslavu Škori zbog njegove izjave o pravu na pobačaj silovanih žena, uslijedio je val pozitivnih reakcija na taj njezin potez.

Podsjetimo, Miroslav Škoro izjavio je da bi se žena, ako zatrudni nakon silovanja, morala dogovoriti sa obitelji što će učiniti. Nakon toga su uslijedile brojne reakcije zgražanja na društvenim mrežama, a bivša je predsjednica ekskluzivno Jutarnjem listu poslala fotografiju sebe kako pokazuje srednji prst Škori.

image
I Kolinda Grabar-Kitarović je pokazala prst Miroslavu Škori
Privatni Album

'Pridružujem se svim ženama koje ovim "nepristojnim" činom pokazuju svoj stav i dižu glas protiv onih koji nas pokušavaju vratiti stoljećima unazad. Prošlo je vrijeme kad je žena sjedila u ćošku i čekala što će “baja” reći.

Uvijek sam bila za život, ali i za život koji ima pravo na izbor. Bez pritiska, bez stigmatizacije i uvjetovanja, posebno u najosjetljivim životnim situacijama poput silovanja.Stoga i ja u znak potpore dižem srednji prst za nas žene i naša prava, ali i za muškarce koji nas podržavaju', rekla je Grabar-Kitarović.

Njezina je gesta ubrzo postala viralna, a na društvenim je mrežama mnogi hvale.

'Volimo te Kolinda', poručili su joj neki korisnici Twittera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 15:42