PREDSJEDNIČKI IZBORI

DRUŠTVENE MREŽE SE USIJALE NAKON BURNOG JUTRA Kolindini simpatizeri zadovoljni, a Milanovićevi se obrušili na N1 televiziju: Namjerno su to napravili

 
Zoran Milanović, Kolinda Grabar-Kitarović
 CROPIX

Drugi krug predsjedničkih izbora se sve više približava, a preostalih dvoje kandidata, Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović, nastavljaju sa svojim digitalnim kampanjama, pozivajući pratitelje da im daju svoje glasove. Uz njih su i njihovi simpatizeri iz neslužbenih grupa podrške, koji iz dana u dan nastoje pomoći svojim kandidatima. Kojim objavama kandidati, ali i njihovi simpatizeri, nastoje na društvenim mrežama privući potencijalne birače?

Kolinda Grabar Kitarović

Kolinda Grabar-Kitarović nastavlja svoju digitalnu predsjedničku kampanju, ali smanjenom aktivnošću. U objavama na svojim službenim stranicama naglasila je kako želi složnu i ujedinjenu Hrvatsku za razliku od drugih koji, kako je navela, žele podjele. U istoj objavi je također izjavila da ne postoji podjela između njezinih i Škorinih birača. Njeni simpatizeri iz neslužbenih grupa podrške su uglavnom raspravljali o njenom nastupu na televiziji N1, ocijenivši ga kvalitetnim. Pritom su kritizirali Milanovića jer se nije odazvao pozivu N1 televizije. Također, Grabar-Kitarović su pohvalili smatrajući njeno predstavljanje Hrvatske u inozemstvu kvalitetnim. Ponovno su se dotakli i Škorinih birača koje nastoje, pozivajući se na Škorine kritike upućene Milanoviću, uvjeriti da trebaju glasati za Grabar-Kitarović. Zanimljivo je da se nisu osvrnuli na njezinu poruku biračima da glasaju za listu broj 1 – Milanovićevu listu.

Zoran Milanović

Zoran Milanović, za razliku od Grabar-Kitarović, svoju digitalnu kampanju nastavlja voditi sve aktivnije. U svojim objavama na službenim stranicama zahvalio se Šibeniku i Zadru na potpori te je uživo prenosio svoj skup u Zagrebu. U svim objavama je naglasio uvjerenje u svoju pobjedu u drugom krugu izbora. Njegovi simpatizeri su u neslužbenim grupama potpore prenosili linkove na njegove prijenose uživo. Osvrnuli su se na poziv Grabar-Kitarović glasačima da daju glas listi broj 1, koja je Milanovićeva, praveći šale na njezin račun. No ipak, uglavnom su raspravljali o tome zašto se Milanović nije odazvao na poziv televizije N1. Pritom su kritizirali televiziju N1, optužujući je za namjerni odabir neadekvatnog termina, neposredno prije Milanovićevog skupa u Zagrebu. Kritike su uputili i Grabar-Kitarović, smatrajući da namjerno nije javno potvrdila da će se odazvati pozivu televizije N1. Ni Milanović nije bio pošteđen kritika, napominjući kako je, unatoč tome što je termin sučeljavanja na televiziji N1 bio neposredno prije termina njegova skupa, ipak trebao naći vremena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:37