ZAKLJUČEN NATJEČAJ

DRŽAVNA TIJELA OBNAVLJAJU VOZNI PARK Za leasing 603 vozila platit će oko 60 milijuna kuna, najviše će ih dobiti MUP

 Nikola Vilic / Cropix

Vlada je u četvrtak dala suglasnost za preuzimanje obveza na teret sredstava državnog proračuna za razdoblje od 2017. do 2022. godine za najam 603 vozila za državna tijela putem operativnog leasinga u ukupnom iznosu nešto većem od 60 milijuna kuna.

Riječ je o davanju suglasnosti na teret državnog proračuna za nabavu vozila za koja je natječaj raspisan još u ljeto 2015. godine, u vrijeme Vlade Zorana Milanovića.

Najviše će vozila dobiti MUP, a ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić ističe kako je riječ o zanavljanju voznoga parka potrebno kako bi se omogućio očuvanje radnog procesa.

Navodi kako je natječaj tek sada zaključen "iz poznatih razloga - pala je Vlada i našli smo se u 'cajtnotu'".

Napominje kako bi, kada ne bi došlo do ovog zanavljanja vozila, primjerice PU Primorsko-goranska u svibnju, odnosno 1125 policijskih službenika, ostala samo sa 13 osobnih policijskih vozila za obavljanje svih poslova temeljne, prometne i interventne policije.

"Mislim da ovaj podatak govori koliko je nužno ući u ovo, naglašavam, zanavljanje, a ne nabavu novih vozila", istaknuo je.

Vozila će dobiti većina ministarstava, a po količini, slijede Ministarstvo financija s 86 vozila, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku s 40 vozila, Ministarstvo pravosuđa s 38 te MORH s 15 vozila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:38