UOČI 15. VELJAČE

Državni inspektorat ugostiteljima: Operite čaše i aparate, hrani i piću provjerite rok trajanja

Prije ponovnog početka poslovanja, potrebno je detaljno očistiti, oprati i dezinficirati opremu i pribor za posluživanje
 Tom Dubravec/Cropix
Prije ponovnog početka poslovanja, potrebno je detaljno očistiti, oprati i dezinficirati opremu i pribor za posluživanje

Državni inspektorat u subotu je apelirao na vlasnike, zaposlenike i korisnike ugostiteljskih objekata, teretana i drugih objekata da se kod otvaranja, od 15. veljače, pridržavaju svih epidemioloških i sanitarno-higijenskih mjera.

U preporukama su istaknuli i kako je prije otvaranja ugostiteljskih objekata tj. prije povratka korisnika usluga nužno poduzeti ciljani program ispiranja unutarnje mreže tako da se voda zadržana u unutarnjim instalacijama zamijeni s novom vodom iz vodoopskrbnog sustava.

"Ako i nakon provedenog ispiranja postoji sumnje u zdravstvenu ispravnost vode, nužno je provesti analizu vode na parametre unutarnje mreže. Nadalje, ako postoje individualni sustavi za toplu vodu, isti mora biti funkcionalan u skladu s preporukom Stručnog povjerenstvo za vodu namijenjenu l...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 14:43