LIDERI U BUGARSKOJ

DRŽAVNICI IZ CIJELE EUROPE ZA VATRENE Doznajemo tko se sve od premijera na summitu inicijative '16 plus 1' u Sofiji izjasnio kako navija za Hrvatsku!

 
 Plamen Stoimenov/EU2018BG/Handout / REUTERS

Tema sedmog summita inicijative 16 plus 1 koja se održava u Sofiji bilo je i Svjetsko nogometno prvenstvo, točnije utakmica između Hrvatske i Rusije.

U Sofiji je hrvatska reprezentacija bila apsolutni favorit, a iz prve ruke saznali smo tko se sve izjasnio da navija za Hrvatsku.

Dakle, za Hrvatsku, i to srčano kao vatreni navijači bili su bugarski premijer Bojko Borisov, mađarski Viktor Orban, slovački Peter Pellegrini, češki Andrej Babiš, tehnički slovenski premijer Miro Cerar, predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, makedonski premijer Zoran Zaev, albanski premijer Edi Rama, crnogorski premijer Duško Marković, latvijski premijer Maris Kučinskis, te poljski zamjenik premijera i litvanski ministar financija.

U kategoriji onih koji su Hrvatskoj poželjeli sreću su premijerke Rumunjske Viorica Dancila i srpska premijerka Ana Brnabić, te kineski premijer Li Keqiang.

Neovisno o nogometu, zanimljivi podaci iz Sofije su da je kineska delegacija činila 700 ljudi. U Hrvatsku dolazi oko 180.000 kineskih turista, a trgovinska razmjena se bliži milijardi dolara.

Li Kequiang kazao je hrvatskom premijeru Plenkoviću kako će nakon summita 16 plus 1 koji će se iduće godine održati u Hrvatskoj, te njegovog službenog posjeta, "broj Kineza koji će posjetiti Hrvatsku biti čudo".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:09