NEVJEROJATNO

DUBROVNIK VIŠE OD 12 SATI BIO BEZ STRUJE, GRADONAČELNIK KRIVI UGOSTITELJE ZBOG VELIKOG BROJA KLIMA I OSTALIH UREĐAJA 'To je sustav spojenih posuda'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 21.06.2019. u 16:59

Dubrovnik,130714. Turisti u obilasku grada i njegovih povijesnih znamenitosti. Foto: Niksa Duper / CROPIX
CROPIX

Uzrok višesatnog nestanka struje oko povijesne jezgre Dubrovnika je preopterećenje sustava koje je dovelo do kvara na trafostanici, doznaje se u tvrtki Elektrojug, a gradonačelnik Mato Franković krivnju je prebacio na ugostitelje zbog velikog broja klima i ostalih uređaja u tom dijelu grada.

Područje oko povijesne jezgre Dubrovnika bez struje je bilo od četvrtka navečer do petka popodne kad se opskrba električnom energijom normalizirala.

Nestanak struje izazvao je nezadovoljstvo ugostitelja zbog pada prihoda s obzirom da nisu mogli izdavati račune ni posluživati goste, no, Franković ih je prozvao da nisu išli u HEP pitati koliko će uređaja ugraditi u svojim objektima.

„Nisu se zabrinuli hoće li zbog uvođenja novih uređaja netko u gradu ostati bez struje. To je sustav spojenih posuda“, ustvrdio je Franković, ukazujući da stanje postojeće infrastrukture.

Po njegovim riječima nestanak struje je ipak izdvojen slučaj jer su problemi s opskrbom puno manji u odnosu na ranije godine.

„Možemo reći da je ovo izdvojen slučaj koji se uvijek može dogoditi, ne treba nas zabrinjavati“, zaključio je Franković.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo