VATROGASCI NA TERENU

Egipatski zrakoplov sa 120 putnika prinudno sletio u Zagreb, oglasili su se i s ‘Tuđmana‘

U pripremu su stavljene vatrogasne snage, a avion je, potvrdili su vatrogasci, u međuvremenu sigurno sletio
Ilustracija, Airbu tvrtke Air Cairo
 Nicolas Economou

Iz Međunarodne zračne luke Franjo Tuđman u Zagrebu nešto prije 16 sati hitno su zatražili intervenciju zagrebačkih vatrogasaca zbog otkazivanja jednog motora na zrakoplovu kompanije Air Cairo koji je letio na relaciji Hurghada - Düsseldorf.

Zasad je nepoznato zašto je avion morao hitno prizemljiti - je li došlo do kvara u motoru ili je sustav samo javio da se nešto događa.

U svakom slučaju, pilot je morao odmah prizemljiti, a kako mu je zračna luka Zagreb bila najbliža, na kraju je i sletio na 'Tuđmana'.

Prema protokolu, na pistu su morale izaći sve sigurnosne službe, ali potrebe za intervencijom nije bilo.

Nedugo nakon incidenta, oglasili su se iz Zračne luke 'Franjo Tuđman'.

- Prema informacijama Hrvatske kontrole zračne plovidbe, zrakoplov tipa Airbus320 zrakoplovne kompanije Air Cairo na letu MSC2980 Hurghada – Dusseldorf u 15:30 sati zatražio je emergency slijetanje u Zračnoj luci Franjo Tuđman. Sve službe zagrebačke zračne luke postupile su sukladno važećem Emergency planu i propisanoj proceduri u ovakvim situacijama. Nakon slijetanja zrakoplova putnici su smješteni u tranzit putničkog terminalu Zračne luke Franjo Tuđman gdje čekaju na daljne upute zrakoplovne kompanije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2024 03:33