MLADI NA SAJMU STIPENDIJA

EGZODUS MLADIH I PAMETNIH Želimo iz Hrvatske. Hoćemo li se ikada vratiti? Sumnjamo

 Bruno Konjević/CROPIX

Stotine srednjoškolaca i studenata šetalo je jučer među štandovima u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Došli su na 8. sajam stipendija i prateće obrazovne ponude, uglavnom kako bi saznali kakve su ponude studiranja u svijetu. Od 5600 stipendija, koliko ih se nudilo, polovina se odnosi na one koji žele studirati u inozemstvu.

Nudile su se stipendije za studije u Austriji, Francuskoj, Kanadi, Njemačkoj, Singapuru, Italiji, Mađarskoj, Velikoj Britaniji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima... Zainteresirani studenti su, osim informacija koje su dobili na štandovima, mogli i razgovarati s bivšim stipendistima koji su im prenijeli svoja iskustva studiranja i života na raznim svjetskim sveučilištima.

Na sajmu su se održavala i predavanja izlagača vezana uz studiranje i financiranje studija, a mnoge su zainteresirale besplatne radionice o polaganju standardiziranih testova stranih jezika.

Oni koji su propustili Sajam u Zagrebu imaju priliku sutra u Rijeci saznati kakve se sve stipendije nude u našoj zemlji i inozemstvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 14:53