POTPUNI PREOKRET

‘Ja sam stara i debela, to scenu ne zanima!‘: glumica koju pamtimo kao najljepšu u 80-ima danas živi daleko od glamura

 AFP

Dugonoga, plavokosa ljepotica prodornog pogleda, koja je bila jedna od najvećih zvijezda osamdesetih godina, promijenila je svoj život iz korijena.

Igrala je glavnu žensku ulogu u filmu koji je začarao generacije u tinejdžerskim i mladenačkim godinama tih uzbudljivih 80-ih, kada je, baš kao i u glazbi, i u filmskoj industriji snimljeno nebrojeno kultnih filmova koje obožavamo i danas.

Jedan od njih je i "Top Gun". Koji je proteklih godina dobio i svoj nastavak.

image

Kultni film, kultna scena: Kelly McGillis i Tom Cruise. Sve smo htjele izgledati kao ona i imati dečka poput njega

Profimedia

Osim što je "Top Gun" Toma Cruisea lansirao među najveće hollywoodske zvijezde, kakva je i danas, veliku popularnost donio je i glumici Kelly McGillis, koja je u tom trenutku iza sebe imala nekolicinu filmskih uloga.

image

‘Witness‘ iz 1984.

/Photo12 Via Afp

Početkom osamdesetih igrala je u filmovima "Reuben, Reuben", "The Witness", no ništa se ne može usporediti sa slavom koja je uslijedila nakon što se pojavila u ulozi Charlotte Charlie Blackwood u ostvarenju "Top Gun".

Obožavali su je i publika i kritika, a bila je nominirana za Zlatni globus i BAFTA-u, nakon čega je igrala u filmovima "The Babe", "Winter People", "North" i "At First Sight".

image

‘Winter People‘ iz 1989.

/Photo12 Via Afp

No, uloga je s godinama bilo sve manje, a zadnji put smo je vidjeli u seriji "Dirty John" 2020. godine, gdje se pojavila u samo jednoj epizodi, piše Glossy.

Kelly McGillis danas ima 66 godina i rijetko je imamo priliku vidjeti u javnosti, uglavnom na paparazzo fotografijama, a nije glumila ni u nastavku svog najvećeg hita.

Za film “Top Gun: Maverick”, naime, nije ni dobila poziv. Kako je objasnila, smatra da se više "ne uklapa u stroge hollywoodske standarde ljepote".

image
Profimedia

"O, moj Bože, ne! Nisu me zvali i mislim da ne bih ni igrala. Stara sam i debela, izgledam u skladu sa svojim godinama, a to showbizz scenu ne zanima" - izjavila je Kelly McGillis za Entertainment Tonight 2019. godine kada su je pitali bi li glumila u nastavku.

Glumica nije bila ni najmanje uznemirena zbog toga, dapače.

"Radije se osjećam sigurno u svojoj koži i zbog onoga tko sam i što jesam u svojim godinama, umjesto da vrednujem sve te druge stvari..", ocijenila je.

image

Kultna ekipa kultnog Top Guna iz 1986.: redatelj Tony Scott, Tom Cruise, producent Don Simpson i Kelly McGillis

Paramount Pictures - Don Simpson/Collection Christophel Via Afp

Kelly, inače, već godinama ima ozbiljnih zdravstvenih problema jer joj je prije nekoliko godina dijagnosticiran nedostatak alfa-1 antitripsina, urođeno stanje koje povećava rizik od bolesti pluća i jetre.

Iza sebe ima dva braka - od 1979. do 1981. bila je udana za Boyda Blacka, a potom je od 1989. do 2002. bila u braku s Fredom Tillmanom, s kojim je dobila kćeri Kelsey i Sonoru.

image

‘The Accused‘ iz 1988.: Jodie Foster i Kelly McGillis. Obje su danas u vezi sa ženama

/Photo12 Via Afp

Sedam godina nakon razvoda u intervjuu za SheWired je otkrila da je lezbijka, a od 2010. je u vezi s Melanie Leis koju je upoznala dok je još bila u braku s Tillmanom. Ispričala je da su se upoznale upravo u baru u vlasništvu njezinog supruga na Floridi.

Glumačka ikona iz 80-ih je bila otvorena i oko svoje dugogodišnje ovisnosti o opijatima, jedno vrijeme je radila u Centru za rehabilitaciju ovisnika, kako bi pomogla ljudima da prebrode probleme koje je i sama iskusila.

Sa svojom partnericom živi u Severnoj Karolini, a od 2013. drži i satove glume.

image

‘Winter People‘

/Photo12 Via Afp
image

‘The Accused‘ iz 1988.

Paramount Pictures/paramount P/Collection Christophel Via Afp
image

‘Witness‘ iz 1985.: u sceni s Harrisonom Fordom

Paramount Pictures/Collection Christophel Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. srpanj 2024 06:48