CURE NOVI DETALJI

EKSKLUZIVNO: Ni oranice od 578m2 u Novom Zagrebu, koja glasi na Kujundžićevu suprugu Tatjanu, nema u imovinskoj kartici

 
Milan Kujundžić
 Goran Mehkek / CROPIX

Na suprugu ministra zdravstva Milana Kujundžića od 2018. godine u zemljišnim knjigama vodi se i oranica od 578 četvornih metara u Novom Zagrebu, koja se također ne spominje ni u jednoj ministrovoj imovinskoj kartici od 2016. do danas. Ta je oranica prenesena na suprugu ministra zdravstva u postupku likvidacije njezine tvrtke Zidni vrt d.o.o.

U rješenju postupka likvidacije, koji je pokrenut jer tvrtka nije predavala financijska izvješća, navodi se da je "na osnivača društva prenijeta imovina i to nekretnina upisana u Novom Zagrebu ukupne veličine 578 četvornih metara".

Kad je postala vlasništvo ministrove supruge, ta oranica nije bila upisana u njegovu imovinsku karticu. Radi se o zemljištu u blizini parcela na kojima je tvrtka ministrove supruge podigla četiri zgrade sa stanovima u Klari.

U postupku likvidacije tvrtke Zidni vrt utvrđene su bile i ukupne tražbine vjerovnika, koje su iznosile, što je vidljivo iz rješenja Trgovačkog suda, 1.221 milijun kuna.

"Tijekom likvidacijskog postupka isplaćen je iznos od 1.102 milijuna kuna, i to vjerovniku ministrovoj supruzi T. Kujundžić 1.011 milijun kuna i vjerovniku Ljekarni Palac 90.335 tisuća kuna ", navodi se u spomenutom rješenju.

Nadalje stoji da je vjerovnik Ljekarna Palac prenio preostalo potraživanje od 9.665 tisuća kuna na ministrovu suprugu T. Kujundžić, a ona se, pak, "izjavom odrekla preostalog potraživanja u iznosu od 119.738 tisuća kuna", te je "izrazila spremnost za preuzimanje neunovčenog dijela likvidacijske mase", odnosno spomenutu oranicu.

Inače, vlasnik Ljekarni Palac pojavio se u današnjoj imovinskoj kartici Milana Kujundžića kao prijatelj koji je njegovoj supruzi 2019. posudio 300 tisuća kuna be kamata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 10:32