HOMOFOBIJA

EPILOG SRAMOTNE ANTIREKLAME ZA NAŠ TURIZAM Na popularnim servisima za iznajmljivanje više nije moguće rezervirati apartman u Zadru koji odbija gejeve

 
 Screenshot

U jeku turističke sezone incident u Zadru izazvao je skandal u domaćoj, ali i svjetskoj javnosti. Fabiano Vallim, gost iz Sao Paula u Brazilu bukirao je hotelski smještaj na zadarskoj adresi Ul. Alessandra Paravije 14, i to preko međunarodnog servisa Booking.com, da bi mu nakon nekoliko dana smještaj bio naprasno otkazan. U inboks Booking.com profila Fabianu je, naime, stigla odbijenica sljedećeg sadržaja:

“Odbijeni ste. Ne primamo homoseksualce. Otkažite svoju rezervaciju. Tomislav Gospić.”

U potpisu je stajalo ime pretpostavljenog vlasnika zadarskog hotela s četiri zvjezdice koji se - ironično - naziva “Identitet”. Vallim, koji je na odmor planirao stići sa suprugom, na poruku mu je odgovorio.

“Dragi Tomislave Gospić, iznenadio me vaš nepristojan odgovor na moju rezervaciju. Homofobno ponašanje poput vašega trebalo bi biti zabranjeno u čitavom svijetu. Ali, i dalje vjerujem u dobre ljude. Vi niste jedan od njih. Siguran sam kako ćete razumjeti da ću zadržati svoju rezervaciju do 30. kolovoza jer to je moj dogovor sa servisom Booking.com. Nadam se da će vas oni nekako kazniti.

Oduvijek slušam vrlo lijepe stvari o Hrvatskoj ali, naravno, vi ne biste bili dio toga. Jesam li u pravu? Bog vas blagoslovio.”

Na Booking.comu odlučili su poslušati razmišljanja gosta iz Brazila pa će vas, ako ukucate Apartman Identity dočekati poruka sljedećeg sadržaja: Na našoj stranici više nije moguće rezervirati objekt Identity, ali smo pronašli odlične alternative u gradu 'Zadar'!

Isto su odlučili napraviti i na drugom popularnom servisu za iznajmljivanje Airnb-u, pa ni tamo više nije moguća rezervacija.

Podsjetimo, cijeli slučaj komentirali su i u Zagreb Prideu, koji su također izrazili nadu da će iznajmljivača na Booking.comu kazniti.

“Dragi Booking.com, strpljivo čekamo vašu reakciju na ovaj slučaj direktne diskriminacije i homofobije. Hoće li domaćin i njegov hotel na neki način biti kažnjeni?”, pitali su.

Na reakciju Booking.coma nije trebalo dugo čekati, a kako cijeli slučaj komentira sporni iznajmljivač Tomislav Gospić za sada nije poznato, obzirom da nije želio komentirati niti sam početak nemilog događaja.

''Imam pravo na svoj život i svoje odluke'', kratko nam je jučer poručio gospodin Gospić, a potom i poklopio slušalicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:54