IZ BRUXELLESA AUGUSTIN PALOKAJ

Europska komisija poručila Hrvatskoj: 'Nastavite napredak prema budućnosti!'

BRUXELLES - Europska Komisija se izjasnila o oslobađajućoj presudi Generalima Gotovini i Markaču kazavši da su “primili na znanje” tu odluku koju poštuju. Poručili su Hrvatskoj da nastavi napredak prema budućnosti.

Srušena cijela presuda! Sud: 'Odmah pustite generale iz pritvora! Nije bilo udruženog zločinačkog pothvata, deportacije Srba ni prekomjernog granatiranja!'

Peter Stano, glasnogovornik povjerenika EU za proširenje Štefana Fülea, je Jutarnjem listu poslao reakciju Europske Komisije u kojoj se kaže:

“Primili smo na znanje odluku Tribunala kojom je poništena presuda iz Travnja 2011 godine u predmetu protiv Hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača.

Premijer Milanović: 'Pao nam je kamen sa srca! Gotovini i Markaču hvala što su toliko izdržali za Hrvatsku'

Komisija ponavlja svoju potporu Međunarodnom Sudu u Haagu i poštuje ovu odluku. Tribunal je neovisna institucija i njegova uloga je da utvrdi individualnu odgovornost za ratne zločine.

Suosjećamo sa svim žrtvama rata i njihovim obiteljima. Razumijemo da za liječenje rana treba vremena. Vjerujemo da će Hrvatska nastaviti gledati prema budućnosti u duhu tolerancije, pomirenja i napretka koji je Hrvatsku doveo gdje je danas, na vratima ulaska u EU” stav je Europske Komisije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 22:29