CRNI PETAK

Evakuirana škola zbog bombe postavljene na odašiljač HT-a

 Željko Hajdinjak/CROPIX

Na odašiljaču Hrvatskih telekomunikacija u Zasadbregu u Međimurskoj županiji koji se nalazi u dvorištu Područne škole Zasadbreg Osnovne škole Juraj na Bregu prijepodne je pronađena eksplozivna naprava. Eksplozivnu napravu pronašli su oko 11 sati i 20 minuta djelatnici HT a koji su pozvali policiju.

Svi učenici i osoblje koje se nalazilo u školi odmah su evakuirani, a policijski stručnjaci su zatim na siguran način deaktivirali i uklonili napravu te je poslali na vještačenje da utvrde o kakvoj je eksplozivnoj napravi riječ.

Eksplozivnu napravu su prijepodne pronašli djelatnici HT-a koji rade na održavanju odašiljača. Riječ je o repetitoru za mobilnu telefoniju. Jedan od njih rekao nam je da je na stupu repetitora primijetio nešto čudno, a boljim promatranjem posumnjao je da se radi o eksplozivnoj napravi te je odmah pozvao policiju.

Susjedi koji žive odmah uz školu, Ivan i Vera Novak, rekli su nam da su tijekom noći čuli da njihov pas na nekog laje ali se nisu usudili izaći na dvorište i provjeriti o kome se radi. Riječ je naime o ljudima starije životne dobi koji kažu da se ne usude po noći izlaziti iz kuće. Jutros na dvorištu nisu pronašli ništa sumnjivo.

Policijski službenici obavljaju očevid i traže tragove koji bi ih mogli dovesti do osobe koja je postavila napravu. Učenici Područne škole Zasadbreg pušteni su kućama i danas se više neće vraćati u školu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 08:11