PODJELA IMOVINE

Fani zatvorila butik zbog dogovora Kerumovih?

Supružnici su sporazumno razdijelili veliku obiteljsku imovinu. Ankici je pripao "Joker" i hotel "Central"
 Jadran Babić/CROPIX

Ono što još uvijek nitko ne može “službeno potvrditi”, kako to već biva, do u detalje “zna” ulica: misteriozno zatvaranje splitske prodavaonice luksuzne talijanske robne marke Paola Prata u vlasništvu famozne Fani Horvat, nove Kerumove izabranice, posljedica je nove upravljačke politike PC-a “Joker” u kojemu se dućan nalazio, a ne navodnog slabog poslovanja, prenosi Slobodna Dalmacija.

Točnije, odluka je to nove vlasnice prodajnog centra, uskoro bivše gradonačelnikove supruge Ankice Kerum. Prema kuloarskim saznanjima, ali i službenoj izjavi obitelji Kerum, dvoje dugogodišnjih supruga pred razlazom sporazumno je odlučilo podijeliti golemu imovinu, to jest bez sudskog sporenja. Tako je, priča se, Kerumovoj supruzi Ankici sukladno s dogovorom pripao PC “Joker” u Splitu, ali navodno i hotel “Central” na splitskoj Pjaci.

Nekoliko detalja prilično rječito govori u prilog novom upravljanju atraktivnim trgovačkim centrom na Brodarici.

Doduše, svima je pomalo čudno što gospođica Horvat - navodno legitimno “iseljena” iz lokala u prizemlju - i dalje uredno posluje u svojim dućanima “Galleria” (također u prizemnom dijelu “Jokera”), kao i u prodavaonici dječje robe “Idexe” na višem katu, no to pripisuju činjenici da je Horvat u rečenim prostorima u suvlasničkom “dealu”, dok je u “Paoli” poslovala (i to solidno) “jedan kroz jedan”.

Od Danijele Špalj, upraviteljice PC-a “Joker”, Slobodna Dalmacija doznaje da je taj prostor, inače pod kapom tvrtke “Zakup” d.o.o., već rezerviran, no ljubazno ih je odbila za detalje o budućem najmoprimcu.

Nadalje, govori se i o promjenama u popularnom caffe-restoranu “Sky” na vrhu “Jokera”, koje također slute na čvrstu ruku nove šefice. “Sky” je, poznato je, već nakon otvaranja postao jednim od omiljenih stjecišta Splićana, a u njemu se osobito rado okupljao veći broj prijatelja Željka Keruma, koje je on velikodušno ugošćavao.

No, nakon što je “Joker” - navodno - preuzela gospođa Ankica, logično je bilo da će se ta garnitura stalnih posjetitelja nešto osuti...

Upravo se to, prema pričama, i dogodilo. Ipak, službena potvrda i tu je izostala: Damir Karaman, poslovođa “Skya”, uljudno se ogradio od primjedaba riječima da mu nisu poznate nikakve promjene po pitanju uprave Centra, uz napomenu da će se u “Skyu”, kao i dosad, nastaviti s bogatim zabavnim programom u zimskim danima koji dolaze. (Slobodna Dalmacija)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:29