STRANI MEDIJI

Financial Times: Uhićenje Polančeca je put do Ive Sanadera

Članak u britanskom dnevniku navodi povezanost Polančeca i Sanadera te moguće povezivanje bivšeg premijera s primanjem mita Hypo banke

ZAGREB - Vijest o uhićenju bivšeg potpredsjednika Vlade i nekadašnjeg ministra gospodarstva Damira Polančeca prenijeli su gotovo svi strani mediji.

Britanski Financial Times u svojem je članku o Polančecu posebno istaknuo njegovu povezanost s bivšim premijerom Ivom Sanaderom kojeg se također povezuje uz problem korupcije.

- Uhićenje Polančeca vodi istražitelje korak bliže Sanaderu koji je prošle godine u srpnju dao ostavku na mjesto predsjednika Vlade - piše Financial Times.

U članku se dodaje i kako se tužitelji nadaju da će preko Polančeca Sanadera povezati sa slučajem Podravke, ali i s navodnim uzimanjem mita od strane austrijske banke Hypo.

Financial Times navodi kako je Sanaderova nasljednica na mjestu predsjednice Vlade, Jadranka Kosor, započela žestoku borbu protiv korupcije te se distancirala od politike bivšeg premijera.

U zaključku se spominje i nekadašnji ministar obrane Berislav Rončević koji se na optuženičkoj klupi našao zbog pronevjere novca pri kupnji vojnih kamiona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:20