VELEBNI RADIANT

FOTO: ČOVJEK KOJI JE IKEU DOVEO U ARAPSKI SVIJET LJETUJE U HRVATSKOJ Milijarder doplovio na superjahti naoružanoj zvučnim topovima koji tjeraju gusare

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 30.08.2018. u 00:00

Božo Radić/Cropix / Facebook

Abdull Al Futtaim (u krugu) i superjahta Radiant

 

U dubrovački je akvatorij u srijedu uplovila superjahta Radiant. Plovilo vrijedno 280 milijuna dolara (više od 1,7 milijardi kuna) u vlasništvu je jednog od najbogatijih ljudi na svijetu, Abdulla Al Futtaima.

Originalno građena za ruskog oligarha Borisa Berezovskog, 110 metara dugačka, jahta Radiant ipak je prodana Abdullu, milijarderu i vlasniku Al Futtaim grupe koja se bavi prodajom, automobilima, tehnologijom i nekretninama. Tvrtka je najveći distributer automobila i drugih motornih vozila u Emiratima. Al Futtaim je predstavnik Ikee za Egipat, Oman, Katar i Emirate, no predstavnici su i nekih drugih popularnih brendova poput Marksa & Spencera, ACE-a, Toys ‘R’ Us, Ladybird itd.

Ono što ovu jahtu izdvaja od ostalih superjahti je činjenica da je opremljena snažnim zvučnim topovima od kojih pucaju bubnjići kod potencijalnih napadača, a osim toga navodno mogu potopiti brod koji se nalazi na udaljenosti od 100 metara, piše Business Insider. Zbog toga o njoj pišu kao o jahti koja se može obraniti od gusara.

Radiant može primiti 16 gostiju i 44 člana posade, no s kim je bogati Arapin odlučio provesti dio ljeta na Jadranu, nije poznato. Business Insider je jahtu prije nekoliko godina uvrstio na popis najskupljih kupnji jahti svih vremena.

U galeriji pogledajte jahtu Radiant kraj Dubrovnika:

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo