GLAVNI MODNI HIT

FOTO: DRESOVI VATRENIH U ORMARIMA NAJMOĆNIJIH SVJETSKIH LIDERA Putin i Medvedev već su dobili svoje dresove, a sutra će jedan dobiti i - Donald Trump!

 

Hrvatski nogometni dres u plavo-crnoj i crveno-bijeloj kombinaciji glavni je modni hit ovih dana. Za njima vlada najveća potražnja.

- Ovo je pravi nogometni fanatizam. Ni 1998. godine nije bila ovakva potražnja za dresovima - kaže nam Stipe Rosić, vlasnik tvrtke Rost Šport, ovlaštenog distributera Nike dresova koji ima pravo na prodaju originalnih dresova hrvatske nogometne reprezentacije.

Da je nacionalni nogometni dres ovih dana glavni najbolji poklon brzo su shvatili i hrvatski političari. Tako je pred odlazak predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u Soči na utakmicu četvrtfinala iz Ureda predsjednice u Rost Šport stigla narudžba za majice s posebnim natpisima.

Na dresu s brojem 10 stoji ime Putin, a na dresovima s brojem 9 stoje imena Medvedev i Medvedeva. Te dresove predsjednica je odnijela u Soči i prilikom službenog susreta poklonila ih je ruskom premijeru Dmitriju Medvedevu koji je zamoljen da ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu preda njegovu desetku.

Dres je dobila i supruga ruskog premijera nakon što se na utakmici Rusija-Španjolska cijelom svijetu pokazala kao iznimno vatrena navijačica.

No, da ne bi bilo ljutnje na drugoj strani svijeta, svoj hrvatski dres s brojem 9 sutra će dobiti i američki predsjednik Donald Trump. Dres je napravljen i za očekivati je da će mu ga predsjednica predati na summitu NATO-a u Bruxellesu.

Inače, predsjednica utakmicu polufinala neće moći gledati jer sastanak šefova NATO zemalja počinje taman u vrijeme utakmice.

Osim njih, svoj kockasti hrvatski dres dobila je u utorak i britanska premijerka Theresa May. U Londonu joj ga je uručio hrvatski premijer Andrej Plenković.

Naravno, i premijer i njegovi suradnici koji putuju u Moskvu opremljeni su 'svojim' dresovima za polufinalnu utakmicu. Stipe Rosić iznimno je ponosan što će baš njegovi dresovi biti u rukama najvećih svjetskih političara.

- To nikad ne bi bilo moguće da nema naših Vatrenih. Da oni ne prolijevaju znoj i lome se u Rusiji, nikad jedan Rost Šport ne bi bio u prilici izraditi dres za vođe najvećih država svijeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 13:12