POTRES U ZAGREBU

FOTO: EVAKUACIJA IZ ZG BOLNICA Urušio se strop na intenzivnoj na Rebru, problemi i na Šalati, rodilje iz Petrove završile na hladnoći ispred zgrade

 
 Jutarnji list

Potres u nedjelju ujutro puno problema stvorio je i u zagrebačkim bolnicama. Među svim onim građanima koji su napustili svoje domove i stoje na ulicama ipak se istaknula slika iz bolnice u Petrovoj, oko koje ima mnogo starih i rizičnih zgrada.

Naime, rodilje su izašle s tek rođenim bebama zamotanima u deke i čekaju kako će se situacija dalje odvijati, a, kako doznajemo, trenutačno se prazni i KBC Zagreb gdje se na odjelu intenzivne njege urušio cijeli strop.

Jutarnji list
Jutarnji list
Jutarnji list
Jutarnji list

Zbog potresa zgrada Klinike za porodništvo u Petrovoj ulici nije sigurna pa je odlučeno da se novorođenčad zasad premjesti u grijani šator u KB-u Dubrava, koji je pripremljen za oboljele od koronavirusa, izjavio je Hini pomoćnik ravnatelja KBC-a Zagreb Milivoj Novak.

Trudnice će također biti zbrinute, i to u novijoj zgradi koja se nalazi pored stare, kazao je Novak.

Novak kaže kako su na lokaciji Rebro na nizu mjesta u bolnici popadale stropne ploče, ali se ne radi o velikim oštećenjima.

Tijekom potresa roditelji i medicinsko osoblje Petrove sišli su u dvorište bolnice, a u Klinici kažu kako će zgradu trebati statički ispitati.

Pogledajte u videu kako trenutačno izgleda KBC Zagreb.

I u drugim zagrebačkim bolnicama bilo je hitnih evakuacija.

Jutarnji list
Petrova

Jutarnji list

Bolnica Šalata

Šteta u cijelom Zagrebu se tek zbraja, a građani su i dalje na ulicama jer se boje novih potresa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 03:33