IZBORI 2011.

FOTO Glasači iz Srbije došli u 13 autobusa na biračka mjesta u Knin i okolicu: Nadamo se bolje, a što drugo

KNIN - U 9. izbornoj jedinici je do 11 sati glasovalo već 57.795 birača, odnosno 14,46 posto od broja upisanih. Odaziv je sličan kao na parlamentarnim izborima prije četiri godine. U najvećoj izbornoj jedinici u Hrvatskoj koja se prostire od Brinja do Kaštela i od Donjeg Lapca do Dugog otoka, upisano je čak 480.183 birača.

Na glasovanje su došli i birači autobusima iz Srbije, najviše u Gospić i Knin, a na zadarskom područje došlo je 13 autobusa - šest u okolicu Obrovca, pet u Benkovac i dva u Zadar.

U Miranjima pored Benkovca je tako na zajedničkom glasačkom mjestu i za Ceranje, bilo samo nekoliko glasača koji su došli autobusima, a većina je lokalno stanovništvo. U Islamu Grčkom ih je bilo nešto više, a najviše u Žegaru.

Moglo se primijetiti da se malo tko odlučuje za glasovanje za manjinsku listu, za razliku od drugih izbornih jedinica u devetoj je SDSS izašao sa svojom listom u konukurenciju s ostalim političkim strankama. U nadi da će osvojiti dovoljan broj glasova za još jedan saborski mandat pored ona tri koja su osigurana s manjinske liste.

- Nadamo se boljem, a što drugo, kazao nam je 87 godišnji Rade Graovac iz Miranja.

U Islamu Grčkom kažu da su posebno ponosni što je kandidat na listi SDSS-a i njihov mještanin, dr. Jokić.

- Kuće su tu dijelom obnovljene, oni koji su se vratili žive dosta teško i nas koji smo malo ovdje malo preko granice treba netko predstavljati u Saboru, kaže Marko Stegnjaja koji je došao autobusom iz Beograda, u Islamu mu je inače obnovljena kuća i u njoj boravi 4-5 mjeseci godišnje, a ovdje je kaže ostavio trag jer je godinama radio u benkovačkom sportu i uskoro očekuje rješenje o mirovini.

Izbori u cjelini prolaze mirno, zasad nisu zabilježeni nikakvi incidenti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 07:03