GRADONAČELNIK U POSJETU

FOTO: HRVATSKA ZASTAVA NA NAJVIŠOJ GRAĐEVINI NA SVIJETU Burj Khalifa obojana prepoznatljivom trobojnicom u čast hrvatske delegacije na čelu s Bandićem

 

Najviša građevina na svijetu Burj Khalifa u utorak je bila obojana bojama hrvatske zastave u čast hrvatske delegacije koja je u ponedjeljak stigla u Ujedinjene Arapske Emirate.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima je u trodnevnom službenom posjetu Dubaiju, a jutros se susreo s tamošnjim gradonačelnikom Dawood Abdulrahman Al Hajirijem. Razgovarali su o suradnji dvaju gradova, posebice u gospodarskom i turističkom segmentu.

Susreo se i s tajkunom Mohamedom Alabbarom koji je poručio da su itekako zainteresirani za domaći projekt, moderni ‘zagrebački Manhattan’ na području Zagrebačkog velesajma i hipodroma.

Milan Bandić ispred Burj Khalife

- Moderna tehnologija će imati jako važnu ulogu u ovom projektu. Pametna energija, pametna vodoopskrba, pametni transport – rekao je Alabbar nakon sastanka.

Osim Bandića, u Dubaiju su i pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić, pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Sanja Jerković, pročelnica Ureda za međugradsku i međunarodnu suradnju i promicanje ljudskih prava Vesna Šimić, pročelnica Stručne službe gradonačelnika Andrea Šulentić, posebni viši savjetnik gradonačelnika za investicije i strana ulaganja Harun Omerbašić i ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Ivica Rovis.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. studeni 2023 06:52