MALA JE POTPISALA

FOTO: I Severina protiv izmjena Zakona o radu

Sindikati moraju skupiti 450.000 potpisa
Zagreb, 090610.Trg Bana Jelacica.Predstavnici sindikalnih sredisnjica odrzali su konferenciju za novinare u povodu pocetka izjasnjavanja gradjana o potrebi raspisivanje referenduma protiv izmjena zakona o radu.Na slici: Ozren Matijasevic i Severina koja je dosla dati podrsku sindikatima.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Nerazdvojne prijateljice Severina i Mani Gotovac među prvima su stavile potpis na incijativu za održavanje referenduma protiv izmjena Zakona o radu (ZOR).

Inicijativu su pokrenule sindikalne središnjice, a da bi u tome i uspjeli moraju do 23. lipnja skupiti 450.000 potpisa. Potpisi će se prikupljati po cijeloj Hrvatskoj.

- Podršku dajem kao dijete iz radničke obitelji. Nadam se da sindikati neće iznevjeriti naše očeve i majke u pregovorima s Vladom - izjavila je pjevačica i pozvala sve javne osobe da se uključe i pomognu prikupljanju potpisa.

- Podržavamo inicijativu jer predloženim izmjenama radnici u prosjeku ostaju bez šest dana godišnjem odmora, mjesečno bez 300 kuna putnih troškiva i 300 kuna mjesečnog dodatka na plaću na temelju radno staža - izjavio je Dragutin Lesar, donedavno nezavisni, a sada zastupnik i predsjednik Hrvatskih laburista - stranke rada.

Inače, predstavnici sindikata jučer su na razgovorima s Vladom dogovorili odgodu izglasavanja izmjena ZOR-a, a dobijeno vrijeme trebali bi iskoristiti za to da s Vladom dogovore prihvatljiviji paket izmjena tog zakona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:22