MRCINA OD GOMOLJIKE

FOTO: KAKAV 'ULOV' ISTARSKOG UGOSTITELJA Pronašao gigantski tartuf težak gotovo 5 kila, a već je uvršten u Guinnessa zbog jednog drugog pronalaska

 
 Goran Šebelić / CROPIX

Istarski ugostitelj Giancarlo Zigante našao je na području Istre (mini lokacija je tajna) ogroman crni tartuf težak više od 4,8 kile. Inače, Zigante je nalaznik i najvećeg bijelog tartufa 2.11.1999. godine koji je bio težak 1310 grama.

Taj rekordni bijeli tartuf Giancarlo nikada nije ni prodao, niti na njemu zaradio milijune. On je taj tartuf izrezan na šnite poslužio na večeri za sto uzvanika na kojoj se javno pohvalio veličinom svoje rekordne gomoljike, a koju je i Guinness ovjekovječio u svojoj knjizi svakojakih dostignuća.

Ogromni tartuf svojedobno je očarao i slavnog montipajtonovca Micheala Palina koji je repliku tartufa tijekom snimanja putopisnog serijala 'Nova Europa' nazvao 'napuhanim mozgom'.

Što će najpoznatiji istarski tartufar napraviti sa svojim posljednjim 'ulovom' za sada je nepoznato, a kako izgleda ova 'mrcina' od gotovo pet kila provjerite u fotogaleriji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 04:04