SKUP U ZAPREŠIĆU

FOTO: MATTEOV OTAC NA TIHOM PROSVJEDU 'Moje dijete nije imalo nikakvu srčanu manu. Postoje liječnički kartoni, to je laž... Samo želim istinu'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 21.08.2018. u 20:59

Krasnodar Peršun/Cropix / Facebook

Tata Dubravko Ružić (u sredini lijevo), Matteo Ružić (slika desno)

 

Nalazi obdukcije nesretno preminulog Mattea Ružića njegovi roditelji ne prihvaćaju. Upravo zato organiziran je još jedan tihi prosvjed, u utorak u 18 sati u Zaprešiću.

Zaprešić bez cenzure (Facebook grupa)

Korisnik Ivan Dokša objavio je video okupljenih oko 19 sati

Zaprešić bez cenzure (Facebook grupa)

Korisnik Ivan Dokša objavio je video okupljenih oko 19 sati

Među okupljenima je i otac preminulog Mattea koji je i organizirao okupljanje. On je jučer nakon objave obdukcijskih nalaza razgovarao s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem i kaže kako ne vjeruje da nije bilo nikakvih propusta u proceduri pružanja hitne medicinske pomoći njegovom sinu.

- Ne vjerujem da nije bilo propusta. Ljudi su ogorčeni, ja sam ogorčen sustavom. Samo molim da netko odgovara za to. Ja ne mogu razmišljati, ne mogu ništa više. Čekam deset dana da vidim što će biti. Ne mogu optužiti nikoga, no sustav ne valja. Molim ljude da mi pomognu da sve ovo izdržim, da mogu ići dalje. Da vidim pravdu, rekao je za RTL Dubravko Ružić.

- Moje dijete nije imalo nikakvu srčanu manu. Postoje liječnički kartoni, nikad mi nitko nije rekao da on ima srčanu manu. To je laž, a što oni pričaju... Ne mogu reći da lažu dok ne vidim sve - rekao je.

Zapresic, 140818.
Novo groblje, Brdovec.
Pogreb nesretno preminulog mladica Mattea Ruzica koji je preminuo nasred ulice jer u hitnoj nije bilo lijecnika.
Na fotografiji: obitelj i prijatelji se oprastaju od Mattea.
Foto: Krasnodar Persun / CROPIX
Krasnodar Persun / CROPIX
 

Kazao je kako je ponosan na građane i prijatelje na pruženoj podršci. Poručuje kako je prosvjed organizirao da se ovakva sudbina ne dogodi više nikada, nikome u Hrvatskoj.

- Moje dijete nitko neće vratiti. Nitko. A ovo je apsurd da mi ne možemo živjeti kao normalni ljudi, to je sramota. Da novac čini čovjeka. Nemam riječi. Više ne znam što pričam. Izbezumljen sam i dosta mi je svega. Za deset ću dana dati izjavu kad od ministra dobijem svu papirologiju. Želim znati istinu. Da vidim što je bilo s mojim djetetom, koje su institucije zakazale, ako nije bilo propusta da se ispričam, a ako ima propusta želim da odgovorni odgovaraju za ono što se desilo - rekao je za RTL.

- Nisam političar, ne zanima me politika, ministar Kujundžić neka radi što hoće. Ako misli da je kriv neka radi što hoće. Osobno protiv čovjeka nemam ništa i ne želim optuživati dok ne vidim dokaze. Ne optužujem nikoga, niti Hitnu, niti policiju niti vatrogasce. Želim samo znati istinu. To je sve što me zanima. A ako ima odgovornih želim da mi se ispričaju i ako je bilo propusta želim da se sustav popravi da se to više nikada nikome ne dogodi - kazao je Matteov otac.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo