BUKTINJA NA ŠIBENSKOM PODRUČJU

FOTO: 'ONI NE LEŽE NA ASFALTU I KAMENU JER NIŠTA NE RADE, NEGO ZATO ŠTO PADAJU S NOGU' Potresne fotografije premorenih vatrogasaca ganule Hrvatsku

 
 FACEBOOK / Vatrogasci - Oni su naši Heroji

- Ovi vatrogasci ne leže na asfaltu i kamenu zato što ništa ne rade, već zato što padaju s nogu nakon cjelonoćne borbe s vatrenom stihijom - ovako su gasitelji s područja Šibenika opisali pravi pakao kroz koji prolaze još od subote poslijepodne kad je buknuo požar koji je opasno zaprijetio kućama, pogotovo u Bilicama.

Objavili su i fotografije iscrpljenih kolega na koje malo tko može ostati ravnodušan.

A iako je stihija u nedjelju ujutro donekle stavljena pod kontrolu, mještani su i dalje u velikom strahu. Jugo i dalje puše, doduše manje, ali opasnost još nije prošla.

S obzirom da kanaderi tijekom noći nisu mogli gasiti vatru, ljudi su sa strepnjom gledali hoće li se buktinja približiti njihovim kućama.

- Bilo je užasno... Vatra je stalno mijenjala smjer, šiške su padale i prenosile plamen... Tijekom subote, kad je sve počelo, s plaže smo gledali što se događa, a onda je pala noć i sve je krenulo po zlu... Vjetar se dizao i požar se širio kao lud. Oko jedan sat iza ponoći uzela sam dijete iz kreveta i otišla od kuće - prepričala je za Jutarnji jedna Biličanka.

U nedjelju rano ujutro kanaderi su ponovno počeli letjeti iznad opožarenog područja, a svi se nadaju da će tijekom dana pasti i najavljena kiša koja bi bila od itekako velike pomoći i gasiteljima i mještanima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:57