NAMJEŠTANJE UTAKMICA

FOTO Opasnost od utjecaja na svjedoke: Sudac Nenadu Praliji odredio mjesec dana istražnog zatvora

USKOK treba saslušati 60-ak svjedoka, bivših i sadašnjih igrača, trenera i nogometnih dužnosnika RNK Split
 Ronald Goršić/ CROPIX

NOVO >>> - Bivšem sportskom direktoru i bivšem tajniku Radničkog nogometnog kluba Split Nenadu Praliji i Špiri Barbariću, osumnjičenima za davanje mita i zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju, određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Tu odluku je na ročištu zatvorenom za javnost sudac istrage Zdenko Posavec.

Zamjenica glasnogovornika Suda Ivana Kršul izvijestila je da USKOK u istrazi treba saslušati 60-ak svjedoka, bivših i sadašnjih igrača, trenera i nogometnih dužnosnika RNK Split.

Objasnila je da se optužbe protiv osumnjičenih odnose na razdoblje od 2007. do 2011., tj. za razdoblje u kojem je taj splitski nogometni klub pod vodstvom Pralije stigao iz 4. do Prve hrvatske nogometne lige.

Obrana je najavila žalbu na odluku.

15:28 - Nenad Pralija u popodnevnim je satima prepraćen pred istražnog suca na Županijski sud u Zagrebu koji će odlučiti o jednomjesečnom istražnom zatvoru.

Pralija se na Županijskom sudu pojavio u pratnji svog odvjetnika Ljube Pavasovića Viskovića, koji je član Nadzornog odbora Hajduka.

---------------------------------------------------------------------

Bivši sportski direktor RNK Split Nenad Pralija tri se sata aktivno branio pred USKOK-ovim istražiteljima od optužbi za mito i zlouporabu položaja, izjavio je njegov odvjetnik Ljubo Pavasović Visković. Pralija je zajedno s drugim uhićenicima, bivšim tajnikom Splita Špirom Barbarićem i šeficom računovodstva Snježanom Blažević, noć proveo u policijskom pritvoru na Oranicama. Istražni sudac Županijskog suda odlučit će o eventualnom jednomjesečnom istražnom zatvoru.

- Moj klijent je iznio svoju obranu i to je jedino što u ovom trenutku mogu reći - izjavio je Visković, koji se nalazi u Nadzornom odboru Hajduka. Visković tvrdi kako u optužnici nema detalja povezanih s Hajdukom, tako da njegova obrana Pralije neće izazvati sukob interesa. Kako je izjavio, Pralija je optužen za djela koja datiraju iz 2007. godine.

- Praliju se tereti za zloupotrebu ovlasti u gospodarskom poslovanju isključivo vezano uz RNK Split i za davanje mita. Djela koja mu se stavljaju na teret datiraju od 2007. godine naovamo. Pralija je iznio svoju obranu, i odgovarao na pitanja, nije bilo izjašnjavanja o krivnji, no više od toga ne mogu reći. Više ćemo znati u četvrtak kada će se odlučivati i o eventualnom određivanju istražnog zatvora – izjavio je Pavasović Visković.

Pred istražiteljima se našla i bivša šefica računovodstva nogometnog kluba Split Snježana Blažević. Kako je izvijestio njen odvjetnik Branko Šerić, ona je iznijela detaljnu obranu, a USKOK za nju neće tražiti istražni zatvor, tako da će se braniti sa slobode.

- Šutnja je zlato, a istina je dijamantna - prokomentirao je Šerić taktiku obrane svoje klijentice.

Špiro Blažević se pred USKOK-om, tvrde neki izvori, branio šutnjom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 19:24