KOLONA ZAKRČILA NASELJA

FOTO: Opet prometni čep na Jadranskoj magistrali, ovakve gužve već u lipnju se ne pamte: Od Splita do Makarske putuje se dva i pol sata

 
 Željana Matijević

Podstrana je u blokadi! Čitavom dužinom Općine, oko šest i pol kilometara, promet je danas u mirovanju, izvještava Slobodna Dalmacija.

Kolona na Jadranskoj magistrali traje već satima, zakrčena je D8 autima od Mutograsa, krajnjeg naselja Podstrane prema istoku, i proteže se sve do mosta na rijeci Žrnovnici.

Željana Matijević

Situacija nije puno bolja ni izvan Podstrane. Omiš je s obje strane zagušen kilometarskim kolonama automobila - iz smjera Splita proteže se sve do Dugog Rata, a iz smjera Makarske do Čeline.

Da bismo što slikovitije dočarali današnju situaciju na Jadranskoj magistrali, recimo i to da put od Splita do Makarske traje otprilike dva i pol sata.

Željana Matijević

Inače, kolone u lipnju duž cijele Podstrane ne pamte se, krivac je svakako poluoblaka, koja potjera turiste s plaža, koji se onda zapute put Splita i okupiraju ponajviše shopping centre, svjedoci kažu da u Cityja i Malla ne možeš iglicu provući.

Sad to što turisti ne znaju da sunce grije i tamni kožu i ispod oblaka, kao da je čak i ugodnije kad ti glavu direktno ne prži, nije im za zamjeriti, ipak su stranci. Za zamjeriti je, pak, našijencima, strukturama na vlasti, onima prije, i onima sada, koji ne vide prometnu kataklizmu od Splita do Omiša, ili obrnuto, svejedno.

Jučer je, pričaju očevici, kolona dotaknula Brzet, na istok od Omiša. Kolone su i kroz cijele Duće. Nedostižan Omiš, nedostižan Split! Tko je kriv?! Istražit će se jednom...

Željana Matijević

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2022 14:29