NEKADAŠNJI MOST MLADOSTI

FOTO: OSVIJETLJEN JEDAN OD SIMBOLA OSIJEKA Grad na Dravi ima novu atrakciju: Viseći pješački most dobio trajnu rasvjetu s promjenjivim bojama

 Vlado Kos / CROPIX

Viseći pješački most u Osijeku, nekada znan i po imenu Most mladosti, jedan od najprepoznatljivijih i najljepših simbola grada, od ponedjeljka sjaji novim sjajem.

Rezultat je to velike akcije u organizaciji Coca-Cole, Grada Osijeka i njegovih građana koji su sakupili 108.048 čepova ovog bezalkoholnog pića, a to je broj stanovnika Osijeka prema popisu stanovništva iz 2011. godine, nakon čega je Coca-Cola ispunila obećanje da će osvijetiti most novim rasvjetnim tijelima. Za tehničke radove postavljanja trajne rasvjete bila je zadužena austrijska tvrtka Zumtobel.

Grad je spremno prihvatio ovaj poklon, jer sam, prema riječima gradonačelnika Ivana Vrkića, nije imao dovoljno novca za ovakav projekt. Žarulje su prvi put upaljene u ponedjeljak navečer i od sada će most svaku noć biti osvijetljen i vidljiv u svome „novom odijelu“, a zanimljivo je da se boje mogu mijenjati ovisno o potrebama, pa će tako primjerice u dane kada NK Osijek bude igrao svoje utakmice most biti „bijelo-plavi“.

Direktor prodaje "Coca Cole" za istočnu Hrvatsku Stjepan Petrović kazao je kako tvrtka redovito pokreće akcije koje pridonose poboljšanju života lokalne zajednice, a odlučili su osvijetliti osječki pješački most, s preko 200 komada rasvjetne opreme, kako bi Osječani, ali i turisti, kojih je u kontinentalnoj Hrvatskoj sve više, mogli uživati u njegovoj punoj ljepoti.

Dodao je kako tvrtka, koja iduće godine obilježava 50. godina djelovanja u Hrvatskoj, veliki dio svojih sredstava vraća u zajednicu, a ovom su se akcijiom priključili sličnim potezima koje poduzimau drugi gradovi u Europi i svijetu, jer žele da osječki pješački most bude točka interakcije između građana i onoga što se događa u gradu i Slavoniji.

Svečanost su dodatno začinili i prva osječka noćna trkačka utrka Coca-Colina nožna 10ka te besplatan koncert Gibonnija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. ožujak 2024 16:03