RAJ NA ZEMLJI

FOTO: OVAKO TO IZGLEDA KAD U DALMACIJI ZASJA SUNCE Ljepotice okupirale ulice naših gradova i pokazale da su subote na moru neprocjenjive

Nikola Vilić / Nikša Duper / Hanza Media

 

Da nam je netko na početku ove zime rekao da će nas siječanj počastiti ovakvo lijepim danima, vjerojatno ne bismo povjerovali u to, piše Slobodna Dalmacija.

Skloni smo, unatoč famoznoj dalmatinskoj 'pozitivi', očekivati ono najgore, pa smo se pripremili na kiše i snjegove, tmurne dane i buru. Dobro, bez bure teško da će proći ova sezona, ali čim se ona primirila, požurili smo vani na sunce koje više podsjeća na travanjsko, nego na postbožićno.

Čudno je nekako, pa i su još na Rivi, Đardin je okićen, a nas grije proljetno sunce. Splićani su jutros požurili na zrak, uživali u toplini i pili kavu u okićenom gradu sa lagano zbunjenim izrazima lica. Debele zimske kapute zamijenili su nešto lakšim opcijama, jaknicama i balonerima.

Kafići na Zapadnoj obali bili su popunjeni do zadnjega mjesta, pa su se neki odlučili izbjeći gužvu i osunčati na klupama. Mnogi su u šetnju izveli svoje četveronožne prijatelje, pa su i psići uživali u vremenu.

 

Šušur u Splitu kakav priliči proslavama Duje, a u Zadru mirna atmosfera. I tamo je ekipa napunila kafiće, ali zadarske Orgulje i riva jutros nisu osjetili gužvu. U centru grada je bilo nešto življe, Zadrani valjda još uvijek obavljaju šopinge i koriste sniženja kako bi se opremili za sezonu, pa su i dućani bili puni. Obitelji u šetnji, prijateljice u kupovini, svi su čekali ovu subotu, a bolja nije mogla ispasti!

I na Stradunu se toplina hvatala na zalihu, a uvijek dotjerani Dubrovačani prošetali su i svoje stylinge kao po modnoj pisti. Nije sve ni u snijegu i skijanju, kao da su htjeli poručiti, sunčane subote u Dalmaciji ipak su neprocjenjive.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo