TRIDESET BESPLATNIH PROGRAMA

FOTO: PARADA DIVOVSKIH KUKACA U SREDIŠTU RIJEKE Pogledajte kako je bilo na početku drugog izdanja festivala Tobogan

 
 Matija Djanješić / CROPIX

Festival Tobogan - aktivne ferije za djecu, koji će se održavati do 8. srpnja na raznim lokacijama u Rijeci, počeo je u srijedu paradom divovskih mehaničkih kukaca središtem grada, uz glazbu i specijalne efekte inovativne umjetničke skupine Sarruga iz Barcelone.

Divovski kukci kretali su se od Trga 128. brigade Hrvatske vojske do Exportdrva, a zabava je ondje nastavljena uz DJ-a Dr. Smeđeg Šećera.

Kako je najavljeno, drugo izdanje Festivala Tobogan – aktivne ferije za djecu bit će izuzetno bogato, s 30-ak besplatnih programa. Najavljene su predstave i filmske projekcije, koncerti, urbane šetnje, igre, radionice i drugi sadržaji. Sve to događat će se na raznim lokacijama u gradu, kino-dvoranama, kazalištima, knjižnicama i muzejima, gradskim parkovima, na trgovima, ulicama i plažama.

Festival su organizirali riječko Art-kino, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Gradske knjižnice Rijeka, riječki Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Vijeće mladih Benčić i tvrtka RIJEKA 2020.

Uoči otvorenja Festivala, na Korzu je predstavljeno prvo tiskano izdanje Magazina o stvaranju kulture za djecu "Brickzine". Izdavač je Gradska knjižnica Rijeka, glavni urednik je Kristian Benić, a urednički savjet čine predstavnici institucija , tj. organizatora Tobogana koji sudjeluju i u stvaranju programa programskog pravca Dječja kuća u okviru projekta EPK 2020 te predstavnik Grada Rijeke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:21