MUČNI PRIZORI

FOTO: POLICIJSKO POSTUPANJE U VRAPČU ZBOG KRŠENJA MJERA 'Alkoholičarima i narkomanima postrožene mjere izolacije apsolutno ništa ne znače'

 
 Marko Becić

Dok policija, liječnici i ostale službe danonoćno 'ginu' zbog nastale situacije s koronavirusom, a broj zaraženih se drastično penje iz dana u dan, neodgovornost i ignoriranja pojedinih građana svako malo izlazi na vidjelo.

Sramotan prizor "muškaraca u svom filmu" koji je vidljiv na fotografijama, snimljen je danas oko 13 sati u zagrebačkom Vrapču. I dok je naredba nadležnih službi da se ne izlazi, da se izbjegavaju parkovi i druženja, u vrapčanskom parku, nedaleko osnovne škole, pojedinci na svoj ustaljeni način, provode dane.

Neki od mještana s kojima smo popričali kažu da "iste osobe nažalost unose nemir u kvart i onda kada nije alarmantno stanje".

Marko Becić

Marko Becić

- Nažalost, mnogim alkoholičarima i narkomanima postrožene mjere izolacije zbog korone apsolutno ništa ne znače. Iako su zatvoreni kafići u kojima se usput znaju opskrbiti i drogom, pronašli su svejedno svoj izvor utapanja jada u malim trgovinicama gdje za manje novca utaže svoje poroke pa se klate po livadama. I onda imamo prizore poput ovog u Vrapču kraj tržnice. I to sve gledaju djeca. Do prije par dana uživo, a sada s prozora - rekla je za Jutarnji list jedna čitateljica.

Drugi čitatelj kaže kako ovakve osobe treba "pošteno lupit po džepu pa će biti dobri k'o bubamare".

Marko Becić

Otužni prizori poput ovog iz Vrapča u građanima koji poštuju zakon i postrožene mjere koje su na snazi, samo izazivaju bijes.

Marko Becić

Zagrebačka policija pritom poduzima sve napore te za one koji ta upozorenja "nisu čuli odnosno nisu ih htjeli čuti", patrolira od jutra do mraka po gradu obilazeći parkove, šetnice, ulice te uljudno, opetovano poziva sve koji im se nađu u vidokrugu, da se upute svojim kućama.

Marko Becić

Dvojica muškaraca iz Vrapča za koje se pobrinula policija, nije poznato pod utjecajem čega su bili. I to u cijeloj ovoj priči nije ni važno. Važno je samo s kim su prije toga bili u kontaktu i jesu li došli u doticaj s nekom zaraženom osobom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:58