'ODRŽIVOST - BUDUĆNOST POSLOVANJA'

FOTO: POLITIČKA I BIZNIS ELITA OKUPLJA SE U DUBROVNIKU Predstavnici čak 30 zemalja iz cijelog svijeta stižu na konferenciju o budućnosti gospodarstva

 
Bernard Jakelić, Marko Miljanić i Blaženka Divjak
 Tonci Plazibat / CROPIX

Prvi put u povijesti svijeta 9867 tvrtki u 193 zemlje zajedno u misiji stvoriti bolje mjesto za život. U novoj ekonomiji pobjeđuju kompanije fokusirane na ljude i zajednicu, one koje razvijaju inovacije i tehnologije za bolje društvo.

Stoga se u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca i Global Compact mreže Ujedinjenih naroda u Dubrovniku održava konferencija o važnosti održivog razvoja. Predstavnici 30 zemalja s područja Europe, Sjeverne Amerike i Bliskog Istoka prvi puta došli su u Hrvatsku održati svoj godišnji sastanak. Hrvatska udruga poslodavaca nositelj je Global Compact mreže u Hrvatskoj i tim povodom organizira konferenciju o važnosti održivog razvoja za budućnost gospodarstva 'Održivost – budućnost poslovanja'.

Radni dio konferencije počinje sutra, u ponedjeljak, u hotelu Excelsior u kojem je večeras organizirano druženje uoči konferencije na kojem su među ostalima bili ministri u Vladi RH, Blaženka Divjak i Darko Horvat, predsjednica HUP-a Gordana Deranja, Davor Majetić, direktor HUP-a, njegov zamjenik Bernard Jakelić, zamjenica Dubrovačko-neretvanskog župana Žaklina Marević, Vedrana Jelušić Kašić iz Deloittea, Hrvoje Patajac iz Adris grupe te mnogi drugi uglednici iz poslovnog svijeta.

Inače, konferencija okuplja predstavnike Vlade RH, državnih institucija, lidere poslovnog sektora te goste iz UN koji će govoriti o budućnosti rada i održivog poslovanja, dobrim praksama i inovativnim rješenjima poslovnog sektora za zaštitu okoliša te o važnoj ulozi investicija u postizanju održivog rasta i razvoja cjelokupnog gospodarstva. O svojim će primjerima dobre prakse među ostalima govoriti će i predstavnici tvrtki A1, Atlantic Grupa, Cemex, Coca Cola HBC Hrvatska, Deloitte, Mars, Rimac automobili i Tehnix.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 05:41