GRAD NALOŽIO PREMJEŠTAJ

FOTO: ROMI KARLOVCA PRESELJENI U KUĆE PRIGRADSKIH NASELJA Obitelji, stari i mala djeca, spremali svoje stvari za nove domove

 
Romske obitelji koje su živjele na području Gradske četvrti Gaza u Karlovcu, danas su preseljene u kuće u Cerovcu Vukmanićkom i Skakavcu pokraj Karlovca.
 Robert Fajt / CROPIX

Nekoliko romskih obitelji koje su živjele u karlovačkom naselju Gaza, u Ulici Pere Filipca preselile su se u srijedu u kuće u Cerovcu Vukmanićkom i Skakavcu u organizaciji Grada Karlovca, koji im je osigurao i kamionski prijevoz za namještaj i druge stvari.

U svom je priopćenju medijima gradska uprava navela da će se nakon preseljenja romskih obitelji kuće u kojima su živjeli rušiti.

Fotografije s preseljenja pogledajte u galeriji:

"Poštujući pripadnike nacionalnih manjina, ali i uvažavajući primjedbe ostalih građana, te prema prethodnom dogovoru s obiteljima koje će preseliti na područje Cerovca Vukmanićkog i Skakavca, Grad Karlovac je odlučio zbrinuti romske obitelji na prethodno navedena područja radi sigurnijih uvjeta stanovanja," stoji u priopćenju.

Novinari su jutros prisustvovali pripremama u Gazi, gdje su obitelji, stari i mala djeca, smireno spremali svoje stvari za preseljenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:45