ODMETNUTI HNS-ovci

FOTO: U DVORANI 'WOW' OSNOVANA STRANKA 'GLAS' Za šeficu izabrana Anka Mrak Taritaš, evo tko je sve iz drugih stranaka došao ma konvenciju

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 09.07.2017. u 13:05

Zagreb, 090717.
Kaptol Boutique Cinema.
Osnivacka konvencija Gradjansko-liberalnog saveza (GLAS) u cijem inicijalnom odboru za osnivanje su bivsi clanovi HNS-a koje predvodi Anka Mrak Taritas.
Na fotografiji: Nada Turina Djuric, Goran Beus Richembergh, Vesna Pusic, Jozo Rados, Nadezda Cacinovic, Davor Bernardic, Anka Mrak Taritas i Silvano Hrelja.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev

Nada Turina Đurić, Goran Beus Richembergh, Vesna Pusić, Jozo Radoš, Nadežda Čačinovič, Davor Bernardić, Anka Mrak Taritaš i Silvano Hrelja

 

U nedjelju je organizirana osnivačka konvencija Građansko-liberalnog saveza (GLAS) u dvorani WOW na Novoj Vesi, javlja RTL. Kao što je poznato, u Inicijalnom odboru za osnivanje GLAS-a su bivši članovi HNS-a, koje predvodi Anka Mrak-Taritaš.

Bivša ministrica graditeljstva i kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba izabrana je i za predsjednicu stranke, a potpredsjednik je postao Goran Beus Richembergh.

Vesna Pusić neće biti u Predsjedništvu jer kaže da takve stvari i odgovornosti treba ostaviti mlađima.

S konvencije su poslane poruke da GLAS želi politike koje nisu klerikalne, fašističke i klikerske te da žele okupiti ljude kojima su se izbori i politika zgadili.

U dvoranu je došlo oko 200 ljudi, a među ostalima su osnivanje GLAS-a došli podržati SDP-ov Davor Bernardić, HSU-ov Silvano Hrelja, Nadežda Čačinovič iz Nove ljevice, HSS-ov Ilija Ćorić...

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo